Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Elsker du spicy peanutdressing, farverige grønsager og cremede nudler? Så er en thaisalat med nudler et rigtig godt bud på din aftensmad. Den er både nem, grøn og har smæk på smagen – og du kan hurtigt få aftensmad på bordet.

Det, der tager længst tid, er nok at tjekke listen over ingredienser ;-)

Jeg har lavet en farverig version med broccoli, rød peber, rød spidskål og frisk koriander. Det meste skulle være til at finde i dit lokale supermarked. Og ellers kan du eksperimentere med andre grønsager også.

Thaisalat med nudler, peanutsauce og grønsager

Vegetarisk og vegansk thaimad

Jeg har lavet dagens thairet både vegetarisk og vegansk, med du behøver ikke være hverken vegetar eller veganer for at elske den. Og den kan snildt serveres som tilbehør til fx kylling, rejer eller fisk.

Men hvis det skal gå lidt tjept med aftensmaden, er det nemmeste bare at bruge 2 dl edamamebønner. Dem kan du finde på frost og bare tø dem op, mens du laver resten.

Skal det være vegansk, skal du lige tjekke, at dine nudler er uden æg. Det ved du sikkert bedre end jeg.

Thaisalat til aften eller til madpakken

Selvom vi kun var to til aften, snittede jeg løs og lavede hele portionen til 4. For lykken er jo, at der er en rest til madpakken (eller i morgen). Eventuelt kan du vente med at blande de kogte nudler med de øvrige ingredienser, til du skal spise. Og du kan lune thai nudlerne lidt i en mikroovn, hvis du står med en rest dagen efter.

Der er måske rigeligt af peanutdressingen, men den skal man altså ikke gå ned på. Hvis jeg har en rest, vender jeg den med de grønsager, jeg har i køleskabet – fx broccoli og kål. Et drys ristede peanuts og lidt grønt, så kører det.

Hvor mange nudler pr. person?

Personligt er jeg typen, der ikke spiser mange nudler. Måske 25 g, når det endelig er på menuen. Men det lader til, at andre spiser mere, i hvert fald fandt jeg en anbefaling på 75-100 g hos Spis Bedre. Men altså, lyt til din mavefornemmelse (aka din sult), og juster. Og undskyld opskriften virkelig er upræcis på det punkt!

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Thaisalat med den bedste peanutdressing

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 10-15 minutter

Du skal bruge:

  • 1 bdt broccoli, ca. 500 g

  • 1 rød peber

  • 250 g rød spidskål

  • 2 forårsløg

  • 2 dl edamamebønner (optøede fra frost)

  • 1 dl hakket frisk koriander

  • 1 dl ristede peanuts

  • Sesamfrø

  • 25 – 100 g (tørre) nudler pr. person (meget individuelt!)

  • Frisk lime til servering

Til peanutdressingen skal du bruge:

  • 2 dl peanutbutter

  • 1 rød chili

  • 20 g friskrevet ingefær

  • 1-2 fed hvidløg

  • 3 spsk frisk limesaft

  • 2 tsk farin

  • 2 spsk sesamolie

  • 1 spsk soya

  • 1 – 1,5 dl vand

Sådan gør du:

  1. Klargør alle de grønne sager først: Snit broccoli i små buketter, rød peber i smalle både, spidskål i fine strimler (brug mandolin, hvis du har), forårsløg i skiver. Pil bladene af koriander, og gem halvdelen til pynt.

  2. Til dressingen: Fjern frøstanden fra chilien, og skær den i mindre stykker. Skræl/skur ingefær og skær i tynde skiver. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser, til du har en tyk dressing- tilsæt vand efter behov.

  3. Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. GEM VANDET, og hæld det over broccolibuketterne. Lad dem trække 3-4 minutter, og dræn vandet fra.

  4. Bland grønsagerne og edamamebønnerne i de varme nudler. Vend peanutdressingen i – gem gerne noget til at servere ved siden af. Drys med peanuts, koriander og sesam, og server.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Thaisalat med nudler, peanutsauce og grønsager

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Thaisalat med nudler og den bedste peanutdressing

  1. Mums. Det er en virkelig lækker og mættende salat. 10-15 minutters tilberedning er dog nok lige optimistisk nok :-)
    Og så lige det med nudlerne: Pas på med mængden. De 75-100 g pr. person synes jeg personligt er alt, alt for meget.
    Højdepunktet var helt klart peanutbuttersaucen – wow, sikke en smag.
    Den salat skal jeg helt sikkert prøve igen – og så kan den jo tilpasses uendeligt, så den rammer dine egne smagsløg.

    1. Hej Klaus, mange tak for din kommentar. Ja, det med nudelmængder er virkelig forskelligt. Jeg spiser måske selv 25 g – mens de unge knægte i familien jo hverken er helt eller halvt mætte, før de har fået 100! Men jeg tror lige, jeg laver en kommentar om det i opskriften. Og du har ret – den peanutbuttersauce … :-) Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.