Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Tærte med butternut squash, feta og spinat I Sydafrika fik vi serveret en tærte med butternut squash, eller måske nærmere en butternut-feta-pie, der var SÅ lækker, at jeg er nødt til at gøre forsøget selv.

Blandingen af det søde fra græskarret og de karamelliserede løg går afsindig godt i spænd med den salte feta – og spinaten.

Du kan sagtens udskifte butternut squash’en med fx hokkaidogræskar.

Tærte med butternut squash, feta og spinatGod madtærte med hytteost

Jeg holder meget af at bruge hytteost i mine tærter. Det er ikke så fedt, og det giver en mindre mælkeagtig konsistens end fx creme fraiche, synes jeg. Også i en tærte med butternut squash og feta. Så værsgo’:Tærte med butternut squash, feta og spinat

Gem

Gem

Gem

Opskrift på tærte med butternut squash, feta og spinat

Aftensmad

Rækker til: 6

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 40 minutter

Tærtebund – kan bruges til alle madtærter - du skal bruge:

  • 100 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g smør
  • lidt salt (mellem to fingre)
  • et par spsk vand til at samle dejen med

Tærtefyld:

  • 1/2 butternut squash i tern eller både - husk at skrælle den først (og det behøver du ikke, hvis du bruger hokkaido)
  • 2 rødløg i smalle både
  • olivenolie
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 2 små dåser øko hytteost
  • 3 æg
  • 100-150 g feta i tern/fingerhumpler
  • 1-2 håndfulde frisk spinat
  • 1 tsk timian
  • friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skær butternutten i tern og rødløget i både. Vend begge dele i olivenolie, salt og peber. Læg det på bagepapir på en plade og sæt det i ovnen ca. 20 minutter - til det har fået lidt farve, og løgene begynder at karamellisere.
  3. Lav så straks tærtebunden: Smuldr smørret i melet og saml dejen – evt. med lidt vand. Rul dejen ud, smør tærtefadet med olie og læg dejen i fadet. Prik med en gaffel og sæt fadet i ovnen. Et kvarters tid. Imens gør du resten af fyldet klar:
  4. Slå æggene ud i en skål, bland med fetahumpler, hytteost, peber og timian. Vend de ovnbagte grønsager i, når de er klar, og hæld det hele over i tærtebunden.
  5. Bag din butternut tærte i ca. 40 minutter ved 180 grader. Den skal blive lysebrun, men ikke mere. Lad den hvile ca. 10 minutter (eller mere) - så samler den sig, inden du skærer den ud.
  6. Lav salat til imens - gerne en grøn variant med fx frisk spinat, rucola, avocado, rødløg og granatæble. Eller hvad du nu har.

Tip om sprød tærtebund

Har du de klassiske tærtefade af keramik og porcelæn, kender du sikkert balladen: Blød tærtebund, der ikke rigtig vil op af tærtefadet. Så prøv at skifte til en metalform. Den gør underværker. Jeg ved godt, den ikke kan gå i opvaskemaskinen, men prøv alligevel.

Metalformen er langt bedre til at overføre varmen, så du får den sprøde bund – og tærten er langt nemmere at få ud af tærtebunden bagefter. De fleste metalforme har løs bund, hvilket bare gør det endnu nemmere.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.