Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Indisk tomat-linsesuppeDet kan godt være, inderne har mere sommer end os, men denne her indiske suppe er fuld af indisk varme. Og det gør  sig fremragende i en kold dansk vinter. Også selvom den ser mildest talt kedsommelig ud på billedet. Det må jeg vist hellere få gjort noget ved.

Der bliver over 2 liter, så du skal bruge en stor gryde. Eller halvere opskriften :-)

Opskrift på skøn indisk tomat-linsesuppe

lidt olivenolie
2 store grofthakkede løg
2 fed hakkede hvidløg

200 g røde linser
2 liter bouillon

2 dåser flåede, hakkede tomater
6 laurbærblade
1 kanelstang
2 tsk std spidskommen
2 tsk std koriander
2 spsk karry eller karrypasta (tjek hvor stærk den er!)
salt
1 dåse kokosmælk
citron- eller limesaft

Sådan:
Find krydderierne frem, hak løg og hvidløg, og sauter løgene og krydderierne sammen i olien. Rør rundt et par minutter – det må ikke brune.

Tilsæt tomater, linser og bouillon. Lad nu suppen koge op, og lad den simre i ca. en halv time, indtil linserne er møre.

Fjern så laurbærblade og kanelstangen, og blend suppen.

Tilsæt kokosmælk, og smag til med citron og salt.

Tip!

Server et godt brød til – eller rigtige indiske naan brød. Og nyd! Også til frokost i morgen …

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.