Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Røget kylling i ovnRøget kylling er desværre en sjældenhed i butikkernes kølediske. Men har du fået fingre i én, er her et rigtig godt bud på, hvordan du nemt og lækkert får fyldt maverne – og trukket i smagsløgenes smilebånd.

Du kan også bruge almindelig kylling, men så går du glip af den fantastiske røgede smag i det hele.

Og lad mig så lige slå et slag for Allegårdens kyllinger. De lever et godt, langt liv, og det kan både smages og mærkes på vægten. Her vejer en halv kylling pænt over et kilo! Du kan bestille til levering i nærheden af dig på Allegårdens kylling.

Jeg kan aldrig få grønsager nok, så jeg fylder godt op under pipfuglen. Opskriften her rækker til 4-5 personer alt efter hvor sultne de er ;-)

Opskrift på røget kylling i ovnen

Du skal bruge:

1/2 røget kylling (af de store, ca. 1,4 kg)
2 auberginer
2 rødløg
2 fed hvidløg
ca. 8 store tomater
1 tsk herbes de provence
salt
peber
olivenolie

Sådan gør du:

  1. Find et stort ovnfast fad eller en bradepande, og smør den med olivenolie.
  2. Hak auberginer og tomater i grove tern og løg i både. Pres hvidløget over og vend det hele rundt i fadet med krydderier og ekstra olie (efter smag). Sæt dem i ovnen ved 180°.
  3. Partér nu kyllingen, og fjern overflødigt fedt og skind. Læg stykkerne oven på grønsagerne i ovnen og lad det varme videre i ca. 40 minutter, alt efter hvor store kyllingestykkerne er. Grønsagerne må gerne få en time i alt.

Tilbehør?

Der er ret frit slag her. Kylling er godt med alverdens ting, og her er endda lidt sauce at suge op. Så alt efter smag – lav grove ris, kartoffelfritter i ovnen eller måske et godt groft brød. Hvis du bruger varmluft i din ovn, kan du lave kartoffelfritter eller varme brødet samtidig med, kyllingen er i ovnen.

Grønsager til røget kylling i ovnen
Grønsagerne under kyllingen – før de kom i ovnen

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *