Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Røget kylling i ovnRøget kylling er desværre en sjældenhed i butikkernes kølediske. Men har du fået fingre i én, er her et rigtig godt bud på, hvordan du nemt og lækkert får fyldt maverne – mens smagsløgene smiler bredt.

Jeg kan aldrig få grønsager nok, så jeg fylder godt op under pipfuglen. Efter en time i ovnen, bliver de bløde og møre, så du dybest set får en god, grov grønsagssauce, der smager af røget kylling.

Du kan også bruge almindelig kylling, men så går du glip af den fantastiske røgede smag i det hele.

Røget kylling i ovn

Hvor kan jeg købe røget kylling?

Som sagt er røget kylling desværre ikke så almindelig i supermarkederne. Så lad mig slå et slag for Allegårdens kyllinger. De lever et godt, langt liv på Fyn, og det kan både smages og mærkes på vægten. Her vejer en halv kylling pænt over et kilo! Du kan bestille til levering i nærheden af dig på Allegårdens kylling.

Alternativt kan du finde andre leverandører på nettet, eller måske nemmere: Tjek din lokale slagter.

Vær opmærksom på, at denne opskrift kun egner sig til en koldrøget kylling (den er altså i princippet rå, når du får den).

Tilbehør?

Der er ret frit slag her. Kylling er godt med alverdens ting, og her er endda lidt sauce at suge op. Så alt efter smag – lav grove ris, kartoffelfritter i ovnen eller måske et godt groft brød. Hvis du bruger varmluft i din ovn, kan du lave kartoffelfritter eller varme brødet samtidig med, kyllingen er i ovnen.

Gem

Opskrift på røget kylling i ovnen

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 1 time

Du skal bruge:

  • 1/2 koldrøget kylling (1-1,4 kg)
  • 2 auberginer
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 800 g friske tomater (de store er fine)
  • 1 tsk herbes de provence
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Find et stort ovnfast fad eller en bradepande, og smør den med 1 spsk olivenolie.
  2. Hak auberginer og tomater i grove tern og løg i både. Pres hvidløget, og bland det med 3 spsk olivenolie og krydderierne. Vend det hele godt rundt i fadet, og sæt det i ovnen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  3. Partér nu kyllingen, og fjern overflødigt fedt og skind. Læg stykkerne oven på grønsagerne i ovnen og lad det varme videre i 30-40 minutter, alt efter hvor store kyllingestykkerne er. Grønsagerne må gerne få en time i alt.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *