Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Rødbedevafler med havregryn og ingefær

Rødbedevafler er hurtig aftensmad, hvor der hverken er sparet på mæthed, farve eller smag. En krydret madvaffel med rødbede, ingefær og varme krydderier.

Madvafler, der mætter

Siden jeg begyndte at lave falafelvafler, er jeg blevet vild med madvafler, der også indeholder noget planteprotein, fx kikærter. Det giver en god fast konsistens, og det mætter.

Så jeg har leget videre med madvaffelkonceptet, og for tiden har jeg et flip med rødbeder. Altså – rødbedevafler.

Farve har de masser af, og smag skal de heller ikke mangle. Så de har fået både ingefær, garam masala og chili. Du kan selvfølgelig skrue op og ned for krydderierne, så det passer til dine (eller din families) smagsløg.

Nem og hurtig aftensmad

Lige som falafelvaflerne er rødbedevafler nem og hurtig aftensmad. Brug dem som en god bund for at få ryddet op i køleskabsresterne – eller gør det nemt med frisk topping som hytteost eller hummus og grønt.

Denne gang brugte jeg en fetacreme som bund og toppede op med avocado. Nemt og superlækkert.

Topping til rødbedevafler

Madvaflerne er ret spicy i sig selv, så din topping behøver ikke at være det. Her får du nogle forslag, som du kan mixe efter lyst og køleskabets beholdning:

  • Avocado
  • Fetacreme eller tahindressing, gerne med mynte eller persille
  • Ristede svampe
  • Friske tomater, agurk etc.
  • Bagte grønsager som aubergine, søde kartofler, græskar eller tomater 
  • Hytteost
  • Hummus
  • Rester af en gryderet, fx dhal
  • Friske krydderurter som koriander, purløg og persille

… og du kan selvfølgelig altid lave en frisk salat ved siden af.

Tip: Rødbedevafler kan fryses – og genopvarmes

Bliver der en rest af vaflerne, kan du sagtens fryse dem i 4-6 måneder ved -18 grader. Læg et stykke madpapir imellem vaflerne, så er de nemme at tage op enkeltvis.

Du kan også bare gemme dem til madpakken eller en restedag. Her kan du lune dem i mikroovnen – eller give dem en tur på brødristeren.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rødbedevafler med havregryn

Aftensmad

Rækker til: 6 stk.

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Du skal bruge:

  • 1 dåse kikærter, skyllede og drænede

     

  • 2 fed hvidløg

  • 1 løg

  • 150 g rødbede, rå (renset vægt)

  • 2 æg

  • 1 dl fine havregryn

  • 2 spsk sesamfrø

  • 2 spsk mel

  • 1/2 tsk fint salt

  • 10 g fintrevet frisk ingefær

  • 2 tsk garam masala

  • 1/4-1/2 tsk chiliflager (evt.)

Sådan gør du:

  1. Pil løg og hvidløg. Skræl rødbederne. Rens ingefær. Riv rødbederne fint.

  2. Lav farsen i foodprocessor: Skær løg i tern, hvidløg i tynde skiver. Kør så alle ingredienser til en jævn fars.

  3. Steg rødbedevaflerne i et vaffeljern – jeg brugte et belgisk, hvor jeg bruger ca. 1 dl dej til hver vaffel. Pensl evt. vaffeljernet med lidt olie for hver vaffel, så de er nemme at frigøre. Hver vaffel skal have 2-3 minutter ved god, men ikke max varme. Tiden afhænger af dit vaffeljern, så du må lige prøve dig frem.

  4. Server med din yndlingstopping eller gode rester fra køleskabet.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rødbedevafler med havregryn og ingefær

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.