Rødbedevafler er hurtig aftensmad, hvor der hverken er sparet på mæthed, farve eller smag. En krydret madvaffel med rødbede, ingefær og varme krydderier.
Madvafler, der mætter
Siden jeg begyndte at lave falafelvafler, er jeg blevet vild med madvafler, der også indeholder noget planteprotein, fx kikærter. Det giver en god fast konsistens, og det mætter.
Så jeg har leget videre med madvaffelkonceptet, og for tiden har jeg et flip med rødbeder. Altså – rødbedevafler.
Farve har de masser af, og smag skal de heller ikke mangle. Så de har fået både ingefær, garam masala og chili. Du kan selvfølgelig skrue op og ned for krydderierne, så det passer til dine (eller din families) smagsløg.
Nem og hurtig aftensmad
Lige som falafelvaflerne er rødbedevafler nem og hurtig aftensmad. Brug dem som en god bund for at få ryddet op i køleskabsresterne – eller gør det nemt med frisk topping som hytteost eller hummus og grønt.
Denne gang brugte jeg en fetacreme som bund og toppede op med avocado. Nemt og superlækkert.
Topping til rødbedevafler
Madvaflerne er ret spicy i sig selv, så din topping behøver ikke at være det. Her får du nogle forslag, som du kan mixe efter lyst og køleskabets beholdning:
- Avocado
- Fetacreme eller tahindressing, gerne med mynte eller persille
- Ristede svampe
- Friske tomater, agurk etc.
- Bagte grønsager som aubergine, søde kartofler, græskar eller tomater
- Hytteost
- Hummus
- Rester af en gryderet, fx dhal
- Friske krydderurter som koriander, purløg og persille
… og du kan selvfølgelig altid lave en frisk salat ved siden af.
Tip: Rødbedevafler kan fryses – og genopvarmes
Bliver der en rest af vaflerne, kan du sagtens fryse dem i 4-6 måneder ved -18 grader. Læg et stykke madpapir imellem vaflerne, så er de nemme at tage op enkeltvis.
Du kan også bare gemme dem til madpakken eller en restedag. Her kan du lune dem i mikroovnen – eller give dem en tur på brødristeren.