Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Nem tomatsuppe - hjemmelavet og intens!Hjemmelavet, nem tomatsuppe er bare et hit – fuld af smag og her ekstra intens, fordi den lige har fået lidt flere grønsager at smage af.

Det her er en tomatsuppe version 1.0, som du kan twiste i det uendelige. Både med krydderier, med toppings og med forskelligt tilbehør.

Vi spiste den helt, som den er, bare med en klat yoghurt, lidt ristede forårsløg og græskarkerner. Og ikke at forglemme: med friskbagte valnøddeboller til.

Opskrift på nem tomatsuppe

Til 4 personer skal du bruge: 

1 god stor gulerod
2 fed hvidløg
2 stilke bladselleri (kan også være knoldselleri)
1/2 rød peber
olivenolie
2 skiver kalkunbacon (eller alm. bacon, hvis du er til det)
1 flaske Urtekram tomatpassata (ca. 7 dl)
1 l tomatjuice
7 dl grønsagsfond (jeg brugte vand + Herbamare)
salt og friskkværnet peber

Til servering evt. lidt græsk yoghurt, ristede porrer/forårsløg, ristede græskarkerner eller hvad du nu har og har lyst til.

Husk også

En blender, fx en stavblender

Og sådan gør du:

  1. Skræl guleroden, pil hvidløget, skær enderne af bladselleristilkene, og fjern frøstanden fra den halve peberfrugt. Hak det hele i små tern og lad det simre i olivenolie i ca. 20 minutter, til det er helt mørt (middelvarme – det må ikke tage farve). Hæld evt. en smule vand ved, hvis det begynder at blive tørt.
  2. Hæld det så op i et blenderglas (fx til stavblender) og hæld tomatjuice i, til det dækker. Blend grundigt.
  3. Tilbage i gryden sammen med alle de øvrige ingredienser. Jeg putter bacon i i hele stykker og lader dem bare koge sammen med tomatsuppen. Inden servering fisker jeg dem op. Du kan også stege bacon sprød og servere den ved siden af.
    Eller erstatte bacon med et par tsk miso (japansk fermenteret soya). Det er en smagsforstærker, der vil noget.
  4. Varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber. Og servér!

Tips:

Du kan twiste smagen med fx chili, paprika, timian. Eller kanel og spidskommen. Eller måske endda ingefær eller anis. Prøv dig frem!

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *