Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Marokkanske pandebrød - krydrede madbrød med kikærter

Jeg har fået et crush på pandebrød! Så hvad gør jeg, når jeg står med en marokkansk gryderet – jeg laver selvfølgelig marokkanske pandebrød! Superbløde og saftige indeni, sprøde udenpå og med det der lidt ristede pandelook, jeg elsker.

Pandebrød er også et hit for dig, der måske ikke er så gode venner med din ovn :-) Eller ikke har en ovn (fx hvis du er på camping eller bare har et lille tekøkken).

Marokkansk madbrød med nordisk hvad-for-noget?

Det marokkanske pandebrød er et supergodt madbrød, lidt som naanbrød, bare tungere og mere mættende. Og det er her, det nordiske kommer ind i billedet. Spelt. Og fuldkorn. Plus en dåse kikærter. Protein i dit madbrød, det viste sig at være en fremragende ide!

Sammen med krydderierne giver det et madbrød, der næsten er et måltid i sig selv. Hvis du ikke har kikærter, kan du også bruge fx butter beans.

Begynd på madbrødet i god tid …

Jeg har lavet opskriften, så dejen skal koldhæves. Når du har æltet dejen sammen – lad den stå på køkkenbordet en times tid, og sæt den eller et køligt sted, fx i køleskabet. Mindst 12 timer, gerne længere. Det giver brødene en god smag – og dejlig, let syrlig duft.

Hvis du ikke har tid til det, kan du give dejen 25 g gær og hæve den på køkkenbordet et par timer i stedet.

Prøv de marokkanske pandebrød til fx:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Marokkanske pandebrød med kikærter

Brød og boller

Rækker til: 12 stk.

Forberedelse: 12 timer

Tilberedning: 45 minutter

Du skal bruge:

  • 5 g gær

  • 3,5 dl koldt vand

  • 1 dåse kikærter, drænede

  • 2 tsk salt

  • 1,5 tsk korianderfrø

  • 1/2 tsk hel spidskommen

  • 1 tsk sukker

  • 150 g fuldkornshvedemel

  • 100 g sigtet speltmel (eller durum)

  • 150 g hvedemel

  • Evt. sesamfrø udenpå

  • Ekstra mel, når du ruller brødene ud

Mindst 12 timer før du bager:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Mos kikærterne med en gaffel.

  3. Knus korianderfrø og spidskommenfrø i en morter.

  4. Bland alle ingredienser sammen. Dejen skal ikke æltes, bare blandes godt. Dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad den stå på køkkenbordet en times tid. Sæt den så til koldhævning mindst 12 timer. Gerne længere – jeg lod min stå 17-18 timer.

Før spisetid:

  1. Ælt dejen igennem på køkkenbordet, og del den op i 12 lige store stykker.

  2. Rul hvert stykke til en lille bolle, og vend den i sesamfrø, inden du ruller (eller trykker) den ud, til den er 9-10 cm i diameter. Du skal også bruge lidt mel på bordet.

  3. Varm en stor pande op – jeg satte min på trin 7 ud af 9. Når panden er varm, læg så mange brød på panden, som der er plads til. Fedtstof er ikke nødvendigt. Steg brødene i ca. 3 minutter på hver side, til de lige har fået en mørk skorpe her og der. Køl dem af på en bagerist.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip: Madbrød til sandwich

De marokkanske pandebrød vil også være fremragende at flække og fylde med alverdens gode sager til en sandwich eller en madpakke. Lidt á la et godt, solidt pitabrød – bare med mindre luft og mere mad i. Og så smager det …

Marokkanske pandebrød - krydrede madbrød med kikærter

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.