Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Laks tandoori er en virkelig lækker og hurtig hverdagsret. Laks er også altid nem at få fat i, så du skal bare på jagt efter noget tandooripasta. Det kan du finde i de større supermarkeder eller hvis du er så heldig at have en basar eller en mellemøstgrønthandler i nærheden.

Jeg synes, der skal frisk, syrlig råkost til fisk, og her får du min opskrift på verdens bedste gulerodsråkost. I min barndom fik jeg den bare med en dressing af citron med lidt sukker i – men nu har den fået masser af smag med citronskal og kanel. Hvis du får lavet portionen for stor, er den også god i madpakken i morgen.

Opskrift på laks tandoori med gulerodsråkost

Du skal bruge:

Laksen:

1 stk frisk laks pr. person
Tandooripasta

Husk også:

Olie til at smøre fadet med.

 

Råkosten:

1/2 kg gulerødder
1 æble
10-20 mandler
Evt. rosiner

Kaneldressing af:

1 citron, både skal og saft
1/2 tsk kanel
2 spsk rapsolie

Sådan gør du:

  1. Laksen: Smør et tyndt lag tandooripasta på laksen. Hvis du gider, kan du skære laksen i tynde skiver først (det gider jeg ikke altid).
  2. Sæt fadet i ovnen ved 200° varmluft, og hold øje! Tynde skiver skal kun have ganske få minutter. Almindelige tykke skiver skal have ca. 8-10 minutter. Tjek før du serverer.
  3. Råkosten: Skræl gulerødderne og riv dem – evt. som tynde skiver (se billedet). Skær æblet i tern, og hak mandlerne. Tilsæt evt rosiner. Bland med dressingen nedenfor.
  4. Dressing: Riv citronskallen fint. Pres saften. Ryst skal, saft, olie og kanel sammen i et glas med låg. Der er nok til mere end én portion. Gem dressingen i køl – der kan den holde sig en uges tid.

Tilbehør:
Kartoffelbåde i ovn. Evt. lidt græsk yoghurt rørt med hvidløg og frisk mynte – nam.

Tip:
Fattige studiner kan købe laksestykker på frost.

 

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *