Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Kyllingtærte med soltørrede tomater og parmesanKylling. Parmesan. Soltørrede tomater. Oliven. Tærte. Svært at se, hvorfor man ikke skal elske kyllingtærte, når det er på den måde.

Kyllingtærten er også en klassiker i køkkenet, og jeg skulle skynde mig med kameraet, før den blev spist.

Husk en ting med tærter: De dufter helt fantastisk, når de kommer ud af ovnen, og hvis maven knurrer, er det ret svært ikke bare at kaste sig over dem. Men det gælder med kyllingtærte som med alle andre madtærter: De er bedst, hvis man lige lader dem hvile i et kvarters tid. Faktisk samler de sig allerbedst til i morgen.

Nå, men sådan skulle det ikke gå. Se, hvor længe, du kan holde fingrene fra denne her …

Gem

Gem

Gem

Gem

Opskrift på kyllingtærte med soltørrede tomater

Aftensmad

Rækker til: 6

Forberedelse: 45 minutter

Tilberedning: 35-40 minutter

Tærtebund:

  • 75 g smør
  • 150 g hvedemel/heraf evt. 50 g grahamsmel
  • 3/4 dl ricottaost (hytteost kan også bruges - i alt skal du bruge et lille bæger på 250 g)

Tærtefyld:

  • 300 g stegt kylling uden skind og ben, hakket i tern
  • 50 g soltørrede tomater i strimler
  • 75 g oliven uden sten, skåret i halve (ca. 30 stk.). Brug dine yndlingsoliven!
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 100 g friskreven parmesan (dvs. 1/2 pakke af de trekantede)
  • 3 æg resten af ricottaen (eller hytteosten)
  • 1,5 dl piskefløde
  • friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Smuldr smørret i melet og ælt dejen sammen. Rul den ud og læg den i bunden af et smurt tærtefad.
  2. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i ovnen (gerne kold ovn) ved 175°. Den skal have ca. 15 minutter.
  3. Bland fyldet, mens tærtebunden bliver bagt.
  4. Tag så bunden ud af ovnen, og hæld fyldet i. Ind med den igen, og bag videre i ca. 35 minutter. Den skal være lysebrun.
  5. Mens den bager, så snup lige en snack, så du kan lade tærten hvile 15 minutter, inden du kaster dig over den. Så har den sat sig og er nemmere at skære pænt ud.

Tip om kylling

Du kan sagtens bruge en rest kylling, hvis du har en. Hvis du ikke har, vil jeg anbefale, at du bruger kyllingoverlår og koger dem 25 minutter med lidt salt, peber og krydderier. Pil så kødet fra benene, og skær det lidt i stykker.

Tip om tilbehør

Server med en god grøn salat. Eller en rødkålssalat. Eller din yndlingssalat …

Tip om frysning

Hvis der bliver en rest, kan den sagtens fryses. Tag den ud af fryseren dagen før, du vil spise den, lad den tø op i køleskabet, og varm den ved 180 grader 15-20 minutter.

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *