Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Kyllingbryst i rømertopf - stegesoKyllingbryst i rømertopf passer lige ind i sæsonen for alt det, der har godt af at simre … og den kan sikkert også frembringes i en gryde. Her er i hvert fald masser af smag, som kyllingen kan tage smag af.

Du kan selvfølgelig også lave kyllingbryst i rømertopf i enhver anden stegeso. Min er bare en rømertopf.

Opskrift på kyllingbryst i rømertopf

Du skal bruge:

Et dobbelt kyllingbryst på benet, med skind og det hele, ca. 1 kg (jeg køber det hos Allegårdens Kylling)
1 – 2 spsk soltørret tomatpasta
1 fennikel, halveret og i tynde skiver
1 løg, halveret og i tynde skiver
2 fed hvidløg, hakket
1 dl rødvin
1 rød peber i skiver
3 spsk hakkede, soltørrede tomater
4 dl tomatpassata (en dåse tomater kan bruges, selvom den ikke smager af helt så meget)
salt og friskkværnet peber
olivenolie

Sådan:

Allerførst: Hvis du bruger römertopf, så sæt den i blød.

Begynd ellers med en gryde, hvor du svitser løg, hvidløg og fennikel blidt, mens du vender rundt. Tilsæt de øvrige ingredienser – dog ikke kyllingen – og sluk for varmen.

Lirk nu skindet fri af kyllingbrystet, så du kan smøre under skindet med soltørret tomatpasta. Dryp skindet med olie, og drys med salt og peber.

Hæld så vandet ud af römertopfen, hæld sovsen i bunden, og læg kyllingen ovenpå med skindet opad. Låg på, ind i ovnen og tænd på 200 grader. Der lader du den stå i ca. 5 kvarter, til kødet er mørt, og skindet godt brunt.

Det sidste kvarter kan du bruge på noget tilbehør, fx nogle lynkogte grønne bønner og noget godt brød, der kan lunes i ovnen.

Så er der bare tilbage at skæret kødet fri af benet (ta’ en side ad gangen), skær i skiver og server!

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.