Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Kylling masala - nem og lækker

Min kylling masala er fra den søde del af det indiske køkken – og den er en af mine favoritter. Tikka Masala er hindi og betyder noget i retning af krydrede stykker. Og det er det. Men ikke hot krydrede.

Og så skylder jeg straks en indrømmelse her: Normalt vil man marinere kyllingen i en yoghurtmarinade og gerne en hel nat, hvis det skal være. Men yoghurten sprang jeg over, og jeg lavede en lynversion, hvor jeg bare marinerer i krydderierne en halv time, mens jeg gør resten klar. Altså – en lyn-tikka-masala.

Indisk – og sødt?

Ja, nu må jeg så allerede i gang med indrømmelse nr. 2. For jeg har læst mig til, at kylling tikka masala faktisk er en ret ny opfindelse – og at den er opstået på en restaurant i Glasgow. Men mon ikke, der var nogle indere involveret? Det vil jeg tro.

Og sød, ja det er min udgave af kylling tikka masala. Det søde kan jeg takke abrikoserne for – og det får lidt modspil fra chiliflagerne. Men rigtig stærk er den slet ikke.

Retten er virkelig vanvittig velsmagende, faktisk på favoritmåden. Og mon ikke den kan tilskrives safran?

Kylling tikka marsala både dufter og smager himmelsk, og i min version er den virkelig nem at lave.

Tilbehør til kylling tikka masala

Kylling masala saucen smager så absurd godt, at du selvfølgelig skal have noget at søbe den op med. Jeg plejer at koge ris til – men du kan selvfølgelig også bruge indisk naan brød. Hvis du vil have brune ris, så sæt dem over med det samme.

Nu er der jo ikke en verden af grønsager i retten, så jeg vil foreslå, at du også serverer noget grønt ved siden af. Det kan fx være let kogte broccolini eller grønne bønner – eller du kan lave en hvid spidskålssalat, fx denne med koriander og cashews.

GemPS. Hvis du hellere vil have en vegetarisk tikka masala, så har jeg lavet en med auberginer. Den finder du her.

Kylling tikka masala - nem og hurtig

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Du skal bruge:

  • 1,5 kg fersk kylling på benet (1 kylling eller stykker, fx overlår)
  • 2 tsk stødt masala
  • 1 tsk stødt paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk salt
  • 2 løg
  • 2 spsk olie
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk frisk fintrevet ingefær
  • 200 g tørrede usvovlede abrikoser
  • 1 ds flåede, hakkede tomater
  • 3 dl hønse- eller grønsagsbouillon
  • 1/4 g safrantråde

Sådan gør du:

  1. Parter kyllingen i 10-12 stykker, fjern skindet og læg dem i en skål med krydderiblandingen (marsala, chili, spidskommen og salt). Lad det hvile på køl 1/2 time.

     

  2. Imens: Sæt ris over, og …

  3. Skær løg i fine skiver, og sauter dem ved svag varme i en god, bred gryde sammen med olie, hvidløg og ingefær.

  4. Tag løgblandingen op, skru op for varmen og brun kyllingestykkerne et par minutter på alle sider.

  5. Hæld nu alle de resterende ingredienser i gryden, og lad det hele simre under låg ca. 20 minutter.

  6. Lav evt. salat eller andet grønt tilbehør imens.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Kylling masala - nem og lækker

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.