Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Kylling i paprika-flødesovs - med soltørrede tomater

Kylling er der en del af her på bloggen, flødesaucer er mere en sjældenhed. Men jeg blev nødt til at gøre en undtagelse med kylling i paprika-flødesauce. Den har den helt perfekte balance mellem fløde og frisk syre – og den får ekstra intensitet med soltørrede tomater.

Det er tilmed hurtig aftensmad, og vi elsker den – prøv selv, så ved du hvorfor!

Den bedste opskrift med kylling på pande med fløde

Opskriften på kylling stammer fra Karin, der lavede den bedste firmafrokost, jeg nogensinde har kendt. Faktisk var det lidt en udfordring at få hende til at lave den samme ret to gange – hun syntes, det var sjovere at eksperimentere. Men med kylling i paprika-flødesauce gjorde hun en undtagelse. Hårdt presset. Og heldigvis.

Kylling i paprika-flødesovs - hurtig aftensmad med kylling

Hurtig aftensmad med kylling i paprika-flødesauce!

Det er en nem ret med kylling, og du får hurtig aftensmad. Det tager under en time – og det kan gå endnu hurtigere, hvis du lige forbereder lidt i forvejen: Mariner kødet i køleskabet fx om morgenen, så er det klar til hurtig ekspedition om aftenen.

Sådan en god gryderet skal selvfølgelig have noget godt at tilbehør – noget der kan suge sovsen op – prøv fx med:

Mere grønt til gryderetten – eller i?

Jeg synes, der skal noget grønt til også, og denne gang faldt jeg over et stort bundt asparges, der fik en tur på grillpanden. Men den er også god med fx grønne bønner, broccoli eller grillet/pandestegt spidskål.

Du kan også tilsætte nogle grønsager i gryden. Prøv fx

  • Svampe, fx sauterede champignons
  • Peberfrugt i tern
  • Squash i tern, sauterede
  • 100 g cherrytomater Gem
Kylling i paprika-flødesovs - med soltørrede tomater

Tip om frisk estragon

Hvis du har frisk estragon til rådighed, må du endelig bruge det. Mængden må du teste – man skal bruge noget mere frisk end tørret, og en hjælpsom læser har foreslået 10-15 g.

Andre forslag til aftensmad med kylling

Da mine piger var små, spiste vi usandsynligt ofte kylling til aftensmad. Så jeg har virkelig været omkring mange retter med kylling, og et par af dem er også havnet her på bloggen.

Du kan fx prøve:

  • Kyllingefilet i ovn – hurtig aftensmad. Hvis du marinerer kyllingen fx om morgenen, bliver den allerbedst. Og så skal den bare have 20-30 minutter i ovnen, hvor du kan lave tilbehøret imens.
  • Kyllingetærte med parmesan og soltørrede tomater – den bedste tærte til dine kyllingerester.
  • Kyllingefrikadeller – godt krydrede. Lav dem i ovnen eller på panden.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Kylling i paprika-flødesauce

Aftensmad

Rækker til: 4 personer

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 5-6 kyllingbrystfileter

  • 4 spsk citronsaft (ca. 1 citron)

  • 2 spsk sød paprika

  • 1 fed hvidløg

  • 1/2 spsk tørret estragon

  • olivenolie

  • 12-14 soltørrede tomater

  • 1/4 l piskefløde

  • salt

  • et lille nip chilipulver (cayenne, den stærke) eller chiliflager

Tilbehør:

  • Grillede asparges, dampet broccoli eller grønne bønner

  • Fx ris, pasta eller godt groft brød. Hvis du vil lave fuldkornsris, så start med at sætte ris over allerførst.

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingefileterne i ca. 1 cm tykke skiver.

  2. Mariner kyllingen i citronsaft, paprika, presset hvidløg og estragon, gerne et kvarters tid eller mere. Du kan også gøre kyllingen klar i marinaden om morgenen, sætte den i køl og stege om aftenen. Så har du ekstra hurtig aftensmad.

  3. Varm olien ved relativt svag varme på en pande eller i en gryde med stor diameter. Læg kyllingen i olien, og vendt rundt i stykkerne, til de er gennemstegte (tid afhænger af tykkelsen).

  4. Imens: Skær de soltørrede tomater i 3-4 skiver hver.

  5. Hæld fløde og soltørrede tomater i gryden, varm godt igennem og smag til. Du kan forlænge saucen med lidt vand – det er helt ok.

  6. Server med det tilbehør, du synes :-)

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Andre forslag til hurtig aftensmad

Skal din hurtige aftensmad ikke være med kylling eller fløde? Så prøv et par vegetariske forslag her:

  • Falafelvafler. Smager som falafel og kan lynhurtigt bages i et vaffeljern. Top op med noget af det, du allerede har i køleskabet.
  • Blomkålscurry. Hold. Nu. Op. Den smager bare godt. Og hvis du ikke kan få blomkål, så prøv med et par bundter broccoli i stedet. Nem, hurtig curry.
  • Nachos med bønner. Det ligner noget, du får på en restaurant, så man næsten tror, det er løgn. Men det er både nem, næringsrig, hurtig og billig aftensmad, der bare smager smovsegodt med smeltet ost og sprøde nachos.

Hurtig aftensmad med kylling – sådan!

Generelt er det ret hurtigt at lave aftensmad med kylling, så længe kyllingen ikke skal steges hel. Men tricket her er også, at det faktisk virkelig er en enkel opskrift, hvor du kun skal bruge 4 ingredienser – plus krydderierne. Og alligevel får du en virkelig velsmagende aftensmad, hvor smagsløgene ikke savner noget:

  • Kylling. Kyllingebryst (eller kyllingefilet, om du vil) skåret i mundrette stykker, der hurtigt bliver møre.
  • Citron. Når du marinerer kyllingen i citron – også bare kort – er det med til at mørne kødet. Og så giver den god syre til en ret med flødesovs. Citronen skal bare presses.
  • Soltørrede tomater. En genial, koncentreret smagsgiver, fuld af umami. De skal bare skæres i stykker, hvis du har købt de hele. Husk, at det skal være de bløde eller dem i olie.
  • Fløde. Ja, det skal jo ligesom til en flødesovs. Den skal bare hældes i og simre lidt.

Og så er der krydderierne, der gi’r den sidste magi: Kombinationen af sød paprika, estragon og hvidløg (som du faktisk også finder i mine kyllingefrikadeller). Salt og måske et lille svirp cayenne eller chili. Voilá.

Kylling i paprika-flødesovs - med soltørrede tomater

Måske også noget for dig?

35 kommentarer til Kylling i paprika-flødesovs – hurtig aftensmad med kylling

  1. Virkelig lækker, hurtig og velsmagende ret. Har lavet den et par gange og er ret vil med frisk båndpasta til. Tak for opskriften!

    1. Hej Ditte, dejligt at høre. Og ja, garanteret god med båndpasta – der kan suge saucen med op :-) Tak for din kommentar, den blev jeg glad for! Kh Bodil

  2. Afprøvet her til aften med stor succes! Husets 2 teenagere var begejstret?
    Virkelig nem og lækker ret. Ikke lige årstid for asparges, så vi tog en god råkost til, fungerede fint.

    1. Tak Louise, dejligt at høre ? Jeg kunne heller ikke lave portionen stor nok, da mine unger var i den størrelse. Og godt du fandt en erstatning for asparges. Kh Bodil

  3. Lækker ret og simpel opskrift. Jeg supplerede med løg skåret i skiver og et par spiseskeer tomatpure – Og så fik vi hvidløgsbagte broccoli til.
    Helt klart en ret der vil blive gentaget ?

    1. Hej Louise, tak for din kommentar – og for at tilføje lidt improvisation :-) Jeg er også fan af broccoli til, og det der ‘hvidløgsbagt’ lyder meget besnærende. Kh Bodil

  4. Tak for en lækker og nem opskrift!
    Den var et hit for både sønnike på 10 år og svigerfar på 76 år, samt alt der i mellem!
    Denne opskrifter bliver uden tvivl en ny klassiker i vores køkken.

  5. Det lyder rigtig lækkert, den ret må prøves. :)
    Kan man bruge frisk estragon, i stedet for tørret?
    Og hvis, hvad mængde så? :D

    1. Hej Lisbeth, jeg har ikke selv prøvet med frisk estragon, men frisk er typisk lidt mildere end tørret, så jeg tror godt, du kan bruge mere. Men hvor meget mere, tør jeg ikke sige. Santa Maria skriver “En gylden regel er, at 1 tsk tørret, formalet eller stødt krydderurt svarer til 1 dl frisk, hakket krydderurt.” Det synes jeg nu lyder lidt voldsomt ;-) Hvis du prøver dig frem, så gi’ gerne dit bud på en mængde :-)
      Kh Bodil

      1. Jeg har lige lavet retten her til aften. Fantastisk ret. ☺ Jeg supplerede med tynde skiver af rød peberfrugt, det var lækkert. ☺
        Ang frisk estragon. Jeg lavede den med frisk estragon, kan godt anbefales. Alt afhængig af hvor glad du er for estragon anbefaler jeg mellem 10 og 15 gram.. ☺ Jeg brugte selv ca derimellem, og sikken en smag, en ret der aktivere alle smagsløgene. ☺
        Brugte soltørrede tomater i olie med chilli, samt Hot paprika. Men det er jo som man bedst kan lide det.. ☺

        1. Hej Ken, tusind tak! Og tak for tips, særligt om den friske estragon. Jeg skal vist snart til at lave et opsamlingsheat med alle de gode tips, opskriften har fået, og frisk estragon er absolut på listen! Tak for at skrive :-) Kh Bodil

    1. Hej Helene, tak for dit spørgsmål. Det har jeg ikke beregnet, men det er nok ikke ligefrem en slankeret ;-) Kh Bodil

  6. Tak for en dejlig nem og velsmagende opskrift. Alle rundt om bordet, 4 stks. unge mennesker, var meget begejstret. Incl. kokken som var mig, mor her. Bliver helt klart en del af mit repertoire.
    Hilsen Annemette

    1. Kære Annemette, tusind tak for din søde kommentar. Og ja, det er sådan en opskrift, hvor vi også sidder og slikker os om munden efter en portion mere. Dejligt den faldt i god jord hos alle! Kh Bodil

      1. Så ellers meget lækker ud på billedet, men synes måske ikke den smagte af så meget🤔 Næste gang må vi prøve med lidt mere krydderi og måske noget tomatpuré!😄

        1. Hej Anne, det lyder mystisk. Jeg synes, kombinationen af citron, hvidløg, paprika, de soltørrede tomater og estragon plejer at fylde rigtig godt i smagen. Men selvfølgelig kan du give ekstra tomat-pang med noget koncentreret puré! Og selvfølgelig smage til, så den passer til jeres smagsløg (inkl. cayenne eller chiliflager). Håber det lykkes! Kh Bodil

  7. Lækker og nem ret. Det smager også rigtig godt med spidskål tilberet på grillen til.
    Skal helt sikkert prøves igen senere.

    1. Hej Hans Jørgen, tusind tak for din kommentar – som jeg blev rigtig glad for. Og det er da et godt tip med spidskålen! Det vil jeg også prøve.
      Kh Bodil

  8. Har lavet en del retter med flødepaprikasouce. Næsten alt kød kan kombineres med denne sauce, svinekoteletter eller grisekød i tern. Stroganoff, med oksekød eller kalvekød, er jo også en afart af dette, hvis man bruger fløde. Her supplerer man med champignon, løg og koncentreret tomatpasta , i stedet for tørrede tomater.

    I dag prøver jeg din opskrift, men smider lige lidt sauterede champignoner i. Min kone elsker champignons, så gør jeg nok hende ekstra glad!

    KH Alex

    1. Hej Alex, tusind tak for din kommentar – med inspiration til mange gange :-) Jeg elsker også svampe, så den kunne jeg hurtigt blive fan af! Håber din kone bliver glad for retten.
      Kh Bodil

      1. Lavede retten her til aften, for første gang men absolut ikke sidste gang. Det smagte skønt og hele familien var vilde med det. Dejligt med alternativer måder at tilberede kyllingefileterne på.

        1. Hej Camilla, det var da en dejlig kommentar! Tak for den – og ja, jeg tror mange har det som dig: Lidt variation i kyllingeretterne skader ikke! Tak for at læse med på bloggen. Kh Bodil

  9. Den er såååå lækker og med masser af smag❤️ mums!
    Har allerede lavet opskriften et par gange, og står faktisk og laver den igen her til aften.
    Jeg supplerer med hakket peberfrugter og gulerødder. Og her til aften kommer der champignon i.

    1. Hej Anna-Bell, tusind tak for din søde kommentar – og gode idéer til mere grønt. I like! Kh Bodil

  10. Ja nu har vi også prøvet din opskrift og det var med succes, det smager rigtig godt og mætter.

    1. Hej Kirsten, selv om du ikke er den første til at skrive, gør det mig rigtig glad, at du gør det. Tusind tak! Kh Bodil

  11. Ja , nu har jeg også prøvet denne ret, som er fantastisk hurtig at lave.
    Og man kan jo komme det ,i som
    køleskabet har den dag.
    Den var en succes af de gode og tak for det.🌹🌹
    Mi

    1. Hej Mie, tusind tak for at skrive. Ja, den gode sovs kan klare en del – så man får brugt, hvad køleskabet har. (Som du kan se, skal jeg godkende kommentarer, før de kommer online – simpelthen for at undgå spam. Men når din kommentar her er godkendt, kan du kommentere igen – også andre opskrifter – uden godkendelse). Tak for at læse med på bloggen. Kh Bodil

    1. Hej Maria, tak for din søde kommentar. I er ikke alene, kan jeg se – det er en af bloggens mest besøgte opskrifter :-) Og alligevel bliver jeg glad, hver gang jeg får en kommentar som din. Kh Bodil

  12. Ej hvor var denne ret lækker. Men jeg lavede mine ejne ændringer som du måske kunne overveje at påføre selv.
    Jeg har ikke puttet nær så mange soltørrede tomater i, da jeg har skået dem i meget små stykker, jeg ville foreslå at du bruger en meget skarp kniv til dette.
    Derudover stegte jeg en 6 normal størrelse champignoner i meget fine stykker og stegte dem i friskværnet peber og salt. Jeg stegte dem i en god 6-9 minutter.
    så tager du dem af panden og putter dem i gryden sammen med soltørrede tomater :)

    1. Hej Alexander, tak for de gode ideer, der altid bliver modtaget med kyshånd! Svampe er afgjort oplagt at tilføje, det elsker jeg også selv. Kan være, jeg ender med at lave en ny variant af retten, hvor jeg indarbejder alle de gode forslag, jeg har fået :-) I hvert fald kæmpe tak! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.