Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Der er ikke mange flødesaucer her på bloggen. Men jeg blev nødt til at gøre en undtagelse med kylling i paprika. Den har den helt perfekte balance mellem fløde og frisk syre – og den får ekstra intensitet med soltørrede tomater. Vi elsker den – prøv selv, så ved du hvorfor!

Opskriften stammer fra Karin, der lavede den bedste firmafrokost, jeg nogensinde har kendt. Faktisk var det lidt en udfordring at få hende til at lave den samme ret to gange – hun syntes, det var sjovere at eksperimentere. Men med kylling i paprika-flødesauce gjorde hun en undtagelse. Hårdt presset. Og heldigvis.

Kylling i paprika-flødesauce er hurtig aftensmad!

Du har mad på under en time – og det kan gå endnu hurtigere, hvis du lige forbereder lidt i forvejen: Mariner kødet i køleskabet, og find fx brød frem, så det bare skal varmes.

Gem

Opskrift på kylling i paprika-flødesauce

Aftensmad

Rækker til: 4 personer

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 5-6 kyllingbrystfileter
  • 4 spsk citronsaft (ca. 1 citron)
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 spsk tørret estragon
  • olivenolie
  • 12-14 soltørrede tomater
  • 1/4 l piskefløde
  • salt
  • et lille nip chilipulver (cayenne, den stærke)

Tilbehør:

  • Fx ris, pasta eller godt groft brød. Gerne grønne bønner eller broccoli. Hvis du vil lave fuldkornsris, så start med at sætte ris over allerførst.

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingefileterne i ca. 1 cm tykke skiver.
  2. Mariner kyllingen i citronsaft, paprika, presset hvidløg og estragon, gerne et kvarters tid eller mere. Du kan også gøre kyllingen klar i marinaden om morgenen, sætte den i køl og stege om aftenen. Så har du ekstra hurtig aftensmad.
  3. Varm olien ved relativt svag varme på en pande eller i en gryde med stor diameter. Læg kyllingen i olien, og vendt rundt i stykkerne, til de er gennemstegte (tid afhænger af tykkelsen).
  4. Imens: Skær de soltørrede tomater i 3-4 skiver hver.
  5. Hæld fløde og soltørrede tomater i gryden, varm godt igennem og smag til. Du kan forlænge saucen med lidt vand - det er helt ok.
  6. Server med det tilbehør, du synes :-)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *