Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Kylling i paprika-flødesovsDer er ikke mange flødesaucer her på bloggen. Men jeg blev nødt til at gøre en undtagelse med kylling i paprika. Prøv den, så ved du hvorfor!

Opskriften stammer fra Karin, der lavede den bedste firmafrokost, jeg nogensinde har kendt. Faktisk var det lidt en udfordring at få hende til at lave den samme ret to gange – hun syntes, det var sjovere at eksperimentere – men med kylling i paprika gjorde hun en undtagelse. Heldigvis.

Opskrift på kylling i paprika-flødesovs

Du skal bruge:

5-6 kyllingbrystfileter
4 spsk citronsaft (ca. 1 citron)
2 spsk paprika
1 fed hvidløg
1/2 spsk tørret estragon
olivenolie
12-14 soltørrede tomater
1/4 l piskefløde
salt
et lille nip chilipulver

Tilbehør:
Fx ris, pasta eller godt groft brød. Gerne grønne bønner eller broccoli. Hvis du vil lave fuldkornsris, så start med at sætte ris over allerførst.

Sådan gør du:

Skær kyllingefileterne i ca. 1 cm tykke skiver.

Mariner kyllingen i citron, paprika, hakket/presset hvidløg og estragon, gerne et kvarters tid eller mere. Du kan også gøre kyllingen klar i marinaden om morgenen, sætte den i køl og stege om aftenen.

Varm nu olien ved relativt svag varme på en pande eller i en gryde med stor diameter (der var lige lidt til ingeniørerne dér). Læg kyllingen i olien, og vendt rundt i stykkerne, til de er gennemstegte (tid afhænger af tykkelsen).

Skær de soltørrede tomater i 3-4 skiver hver. Hæld fløde og soltørrede tomater i gryden, varm godt igennem og smag til.

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *