Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Det er simresæson, og jeg kastede mig over en vegetarisk karry med aubergine. Masser af gode krydderier, friske tomater og kokosmælk. Den minder nok ikke så meget om det, jeg vil kalde en dansker-karry – sådan en á la boller i karry. For jeg vil hellere ha’ min karry i indisk stil med kokosmælk og grønsager.

Du kan sagtens give den flere grønsager, hvis du har lyst. Kig hvad du har i køleskabet – jeg kunne for eksempel tilføje noget blomkål eller broccoli i buketter.

Du kan også skifte kikærter med blandede bønner eller de bønner, du nu har på lager.

Hvor stærk skal din aubergine curry være?

Karry findes i tusindvis af varianter, vegetarisk karry i lidt færre, og karry med aubergine i knap så mange. Men stadig … denne her smager skønt uden at brænde hele huset af. Og hvis du elsker den brændende smag, så bruger du bare mere frisk chili.

Den er nem at lave, og du har mad på bordet på under en time. Husk lige at overveje, hvad du vil have til – du får et par tips nedenfor. Du kan også bare spise den uden tilbehør – den er sådan lidt one-pot-curry-agtig.

Gem

Hvis du kan li’ vegetarisk karry, kan du måske også li’:

Og selvfølgelig naan – ikke?

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Vegetarisk karry med aubergine

Aftensmad

Rækker til: 4 personer

Forberedelse: 1 time

Du skal bruge:

  • 1 aubergine

  • salt

  • olivenolie

  • 3 rødløg i tynde skiver

  • 2 fed hvidløg, hakket eller revet

  • 1 spsk revet ingefær

  • 1/2 – 1 rød chili (efter smag)

  • 1 spsk garam masala

  • 1 tsk gurkemeje

  • 1 tsk std koriander

  • 500 g store tomater i tern

  • 3 spsk tomatpure (fx fra tube)

  • 1 spsk soya

  • 240 g drænede spiseklare kikærter (svarer til 1 dåse)

  • 1 dåse kokosmælk (den fede)

  • evt. salt

  • Evt. to store håndfulde frisk spinat

Tilbehør, fx

  • Ris eller naan

  • Mango chutney

  • Ristede, usaltede peanuts eller ristet kokosmel

Sådan gør du:

  1. Start med auberginen. Skær den i tykke skiver, drys dem med salt, og lad dem ligge i stabler, mens du begynder på resten.

  2. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Pil og riv eller pres hvidløg. Sauter dem ved mellemvarme, til løgene er klare, ikke brune. Imens: Riv ingefær, og hak chili fint. Tilsæt i gryden sammen med de tørre krydderier, og vend rundt et minuts tid.

  3. Skær tomaterne i grove tern. Skyl aubergineskiverne, dup dem tørre, og giv dem i lidt olie på begge sider. Læg dem under grill i ovnen (ikke helt op under grillen, 2. rille under) – ca. 5 minutter på den ene side og 3 på den anden, til de er møre og gyldne.  Skær dem i tern.

  4. Når løgene er klare: Smid tomaterne op i gryden til løgene, ikke for varmt. Lad dem ligge og dampe under låg 5 minutter, mens du vender dem rundt ind imellem. Tilsæt så tomatpure, soya, kokosmælk, kikærter og auberginer, og varm godt igennem. Hvis du vil have spinat i – vend den i til sidst, og server, straks den er faldet sammen. Smag til med salt.

  5. Pynt med lidt frisk koriander, hvis du har …

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Karry med aubergine - en knaldgo' vegetarisk gryderet

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Karry med aubergine – en knaldgo’ vegetarisk gryderet

    1. Tak for din kommentar, Michael – den varmer :-) Og ja, heldigvis kan man jo supplere, som man har lyst til. Andre grøntsager kan garanteret også bruges, hvis der er rester i køleskabet. Kh Bodil

    1. Tak Birgitte, det er jeg virkelig glad for at høre! Den må jeg hellere lave snart igen :-)
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.