Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Det er simresæson, og jeg kastede mig over en vegetarisk karry. Masser af gode krydderier, aubergine, friske tomater og kokosmælk. Den minder nok ikke så meget om det, jeg vil kalde en dansker-karry – sådan en á la boller i karry. For jeg vil hellere ha’ den med kokosmælk og grønsager.

Karry findes i tusindvis af varianter, vegetarisk karry i lidt færre, men stadig …  denne her smager skønt uden at brænde hele huset af. Og hvis du elsker den brændende smag, så bruger du bare mere frisk chili.

Den er nemt at lave, og du har mad på bordet på under en time. Husk lige at overveje, hvad du vil have til – du får et par tips nedenfor. Du kan også bare spise den uden tilbehør – den er sådan lidt one-pot-karry-agtig.

Gem

Gem

Opskrift på en knaldgo' vegetarisk karry

Aftensmad

Rækker til: 4 personer

Du skal bruge:

  • 1 aubergine
  • olivenolie
  • 3 rødløg i tynde skiver
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg, hakket eller revet
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2 - 1 rød chili (efter smag)
  • 1 tsk std. koriander
  • 1 spsk garam masala
  • 8 tomater i tern
  • 240 g drænede spiseklare kikærter (svarer til 1 dåse)
  • 2 dl kokosmælk
  • Evt. frisk koriander til pynt

Sådan gør du:

  1. Start med auberginen. Skær den i tykke skiver, drys dem med salt, og lad dem ligge i stabler, gerne 1/2 time.
  2. Sauter så løgene i olie, forsigtigt ved mellemvarme, de må ikke tage farve.
  3. Imens: Skyl aubergineskiverne, dup dem tørre og skær dem i tern. Op i gryden til løgene, ikke for varmt. Det hele må gerne ligge og dampe under låg mindst 10 minutter, mens du vender dem rundt ind imellem.
  4. Tilsæt så ingefær, hvidløg, gurkemeje, chili og garam masala og vend det godt sammen. Tilsæt tomater, kokosmælk og kikærter, og lad det simre, til tomaterne er kogt lidt ud og kikærterne er godt varme. Smag til med salt.
  5. Pynt med lidt frisk koriander, hvis du har ...

Tip om tilbehør:

Prøv med brune ris. Naan bread. Dampede grønne bønner. Og en god chutney!
Eller hvad du har lyst til :-)

Tip om kød

Hvis du gerne vil ha’ kød i din karry, kan du også gøre det. Fx kylling eller lam. Jeg ville nok lige svitse det først (vende det rundt i varm olie i 5 minutter) og så ellers lade hele retten simre noget længere til sidst. 15 minutter til kylling, mindst 30 minutter til lammekød i tern.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *