Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Indonesisk satay med peanutsauceIndonesisk satay med peanutsauce – jeg troede, jeg var kommet i himlen, da jeg fik det første gang i Indonesien tilbage i 1985. Og her får du opskriften: Spyd med en overraskende god marinade. Og  med varm peanutsauce, der får det hele til at tage endnu et par trin op ad stigen.

Lav marinaden i en minihakker, så er det nemt.

Opskrift på indonesisk satay

Du tager:

1 dl kokosmælk (lille dåse – eller fra en stor dåse, og lav peanutsauce af resten)
1 løg
1 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær uden skræl
1/2 tsk std koriander
1/2 tsk std spidskommen
1/4 tsk anis
1/2 spsk farin
1 spsk limesaft
1 spsk soyasauce
1/2 spsk olie

Kylling eller andet kød til spyd

Sådan gør du:

Blend alle ingredienserne til marinaden.

Lad kødstykkerne marinere 1-2 timer eller mere. Sæt dem på spyd og smid dem på grillen eller grillpanden.

Sikker succes!

Tip:
Du kan også marinere kæmperejer eller strimlet oksekød efter samme princip. Husk at tage skallen af rejerne først, så de tager smag af marinaden.

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.