Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Indisk dhal med kokosmælkIndisk dhal med kokosmælk laver jeg af røde linser – og den er dejlig at spise til frokost på en regnfuld tirsdag! Kokosmælken er et plus, der bare gør din dhal endnu mere lækker!

Du skal bruge:

3 dl røde linser
5 dl vand
2 kanelstænger (almindeligt pulverkanel kan også bruges)
10 safrantråde – kan udelades
1 tsk. gurkemeje
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 spsk. karrypulver (eller den type karry man nu har – fx curry pasta på køl, smag dig frem)
1/2 – 1 rød chili, smag dig frem
2 dl kokosmælk
salt
limesaft
Sådan gør du:
Vask linserne i koldt vand og kom dem derefter i en gryde sammen med resten af indgredienserne – undtagen kokosmælk, salt og limesaft. Bring det i kog og lad det simre indtil de røde linser er blevet gule (cirka 20 minutter).
Hæld nu kokosmælken i og smag til med salt. Kog retten op og server derefter ovenpå ris – med et godt skvæt limesaft oven på, nam!Linser er rige på proteiner, og spises de sammen med ris eller brød kan de udgøre “fuldgyldigt protein”, dvs. at man ikke behøver at spise kød samme dag for at få sin daglige mængde protein (har Anne læst i en bogen “Grønne proteiner” med en dame, der er klog på proteiner). Dhal kan altså fint spises alene som ret – men må også gerne kombineres med grøntsager og kød – se evt. Indisk kylling-kartoffelgryde.

Gem

Måske også noget for dig?

En kommentar til Indisk dhal med kokosmælk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.