
Muttis grønne lasagne er en vegetarisk lasagne, der er pivnem at lave, og den smager fantastisk. Italiensk på den grønne måde – men også et hit blandt kødspisere. Vi krydser altid fingre for, der bliver en rest til madpakken dagen efter.
Normalt er lasagne en større øvelse med to saucer – oftest en kødsauce og en bechamelsauce. Jeg har bare aldrig været den store fan af opbagte saucer. Mel, smør – piske – mælk – piske mere – mere mælk osv. Ikke lige mig. I stedet har jeg hældt hytteost direkte i grønsagssaucen. Så ku’ det ikke blive nemmere.
Vegetarlasagne med auberginer – på to måder. Du vælger
Det mest tidskrævende ved den grønne lasagne er klart auberginerne. Hvis de skal blive rigtig møre, har de bare godt af at ligge og trække med salt en halv times tid eller mere. Og så skal de grilles. Ja, det tager tid. Hvis du ikke har tid til det, se tip 1 nedenfor.
Men hov! Du kan også gøre auberginerne klar dagen i forvejen. Eller mange dage i forvejen – og lægge dem i fryseren, til du skal bruge dem. Det tager de absolut ingen skade af, og du kan lave lasagnen noget hurtigere.
Og nu vi er ved det der med at gøre det nemt: Det er supersmart at lave dobbelt portion vegetarisk lasagne. Se tip 3 nedenfor …