Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Chili sin carne - opskrift på vegetarisk chiliChili sin carne er virkelig blevet en livret her i huset – en vegetarisk chili con carne, der simpelthen får smagsløgene til at danse salsa. Opskriften er fuld af lækre krydderier og endda chokolade! Ikke så sært, den smager godt.

Tak til Elin for inspirationen!

Opskrift på chili sin carne - vegetarisk chili

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Du skal bruge:

  • 300 g blandede tørrede bønner (eller 2 dåser bønner fx kidney og sorte bønner)
  • 2 store løg
  • 6 fed hvidløg
  • 3 spsk olie
  • 2 ds flåede, hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré, 140 ml
  • ½ spsk stødt spidskommen
  • ½ spsk stødt koriander
  • 2 laurbærblade
  • 2 stjerneanis
  • 2 knækkede kanelstænger
  • 1-2 tsk Sambal oelek chilipasta eller frisk chili efter smag
  • 4 dl vand
  • Salt
  • 50 g god mørk chokolade
  • 1 spsk frysetørret kaffe, direkte fra glasset, uden vand
  • 50 g honning (eller brun farin)

Sådan gør du:

  1. Dagen før: Læg bønnerne i blød natten over (bønner fra dåse skal ikke i blød)
  2. På dagen: Kog bønnerne møre ca. 1 time, hæld vandet fra og afkøl dem (bønner fra dåse skal bare skylles).
  3. Hak løg og hvidløg fint, og steg det klart i olien. Tilsæt dåsetomater, tomatpure og krydderier og steg videre ca. 5 minutter, mens du rører rundt.
  4. Tilsæt vand,og salt.
  5. Tilsæt bønnerne og kog yderligere ½ time.
  6. Tilsæt kaffe, honning og chokolade. Smag til med salt og evt. ekstra chili.

Tip om tilbehør:

Ris. Eller tortilla chips. Eller naan bread. Eller groft brød … Og naturligvis guacamole. Og en god salat.

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Chili sin carne – vegetarisk chili med masser af smag

  1. Tak til mutti :o) for en rigtig god opskrift med skøn og fyldig smag. Dog rigeligt kanel efter min smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *