Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Det lyder måske lidt syret, men sådan en bagt rødbedesalat smager fantastisk. Og den er godt tilbehør til både fisk og kød – garanteret også til for eksempel and og vildt, hvis du synes, det trænger til et frækt pift.

Jeg læste engang hos Aarstiderne, at citron er det krydderi, der ødelægger maden – hvis man glemmer at putte det i. Og det stemmer i hvert fald her.

For selv om rødbeder er både billige og supersunde, kan de være lidt flade i smagen i sig selv. Derfor har jeg givet dem et lidt heftigt modspil – noget syre og noget krydret smæld. Det starter med citron, chili, ingefær og hvidløg. Og så lige et dryp balsamico til servering. Du kan også bruge frisk lime, hvis du foretrækker det.

Opskrift på bagt rødbedesalat med svampe

Aftensmad

Rækker til: 4 som tilbehør

Du skal bruge:

  • 1/2 kg rødbeder
  • 1/2 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili
  • 1 spsk frisk revet ingefær
  • et nip vanillepulver
  • salt
  • Olivenolie til at smøre fadet med
  • 250 g rensede champignons i skiver
  • 1 tsk balsamicoeddike

Sådan gør du:

  1. Skræl rødbederne og riv dem groft.
  2. Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen.
  3. Pres hvidløget.
  4. Hak chilien fint og riv ingefær fint.
  5. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
  6. Vend rødbeder, citronsaft og -skal, hvidløg, chili, ingefær og vaniljepulver sammen, og giv det lidt salt. Bred det ud i et ildfast fad smurt med olie, og læg et låg eller et stykke folie over. Giv fadet 10-12 minutter ved 200 grader i ovnen.
  7. Rist champignonerne på en pande 5-6 minutter, til væden er væk. Der skal ikke olie ved, kun lidt salt og peber.
  8. Bland det hele, stænk med lidt balsamico og spis!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *