Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Auberginequichen er en gammel favorit fra en af mine første vegetariske kogebøger, og den hænger ved. Det er ikke ligefrem slankekost, men en rigtig livret. Den bliver kun bedre af, at du har lavet lidt for meget, så der er en rest (og en fest) i morgen.

Sikkert også god til tømmermænd – med salt og ost.

Lige en advarsel: Auberginequichen tager tid! Men den er det hele værd.

Gem

Gem

Opskrift på auberginequiche med svampe

Aftensmad

Rækker til: Ca. 6

Forberedelse: 1 time

Tilberedning: 20 minutter + 40 minutter

Til mørdejen skal du bruge:

  • 250 g mel
  • 1/2 tsk salt
  • 125 g koldt smør
  • 3/4 dl koldt vand

Til fyldet skal du bruge:

  • 2 auberginer
  • 250 g champignons (mindst)
  • 2 dåser tomater eller en flaske tomatpassata (ca. 7 dl)
  • salt 1/2 tsk
  • timian
  • 2-3 tsk citronsaft
  • 1 æg
  • 1 dl creme fraiche/græsk yoghurt
  • 125 g cheddar i skiver

Sådan gør du:

  1. Start med at skære auberginerne i skiver (på langs eller tværs, ligemeget), salt dem og lad dem trække ca. 1/2 time.
  2. Hæld så dåsetomaterne ud på en stor pande og sæt dem til at simre og koge ind, mens du rører jævnligt. Det tager tid! Den hurtige version: Hæld tomatpassataen op i en skål. Den behøver ikke at koge ind.
  3. Smør en god stor - gerne lidt dyb - tærteform
  4. Til mørdejen - start med at smuldre smørret i mel og salt, til det ligner revet ost. Saml dejen med vandet. Rul 2/3 af dejen ud, og beklæd den med tærtedejen. Prik bunden med en gaffel.
  5. Tænd ovnen på 175°, sæt tærteformen ind, og lad den forbage ca. 20 minutter.
  6. Rul resten af dejen ud, så den kan passe som låg på quichen. Gå så videre med fyldet:
  7. Skyl saltet af auberginerne, dup dem tørre og gi' dem lidt olivenolie. Nu kan du enten lægge dem på bagepapir i ovnen, til de er møre - eller stege dem på panden.
  8. Rens champignons og rist dem på en tør pande, til de har fået farve og har afgivet en del væde. Drys med lidt salt.
  9. Pisk æg og creme fraiche/yoghurt sammen i hånden.
  10. Tilsæt timian, salt og citronsaft til tomaterne, og rør godt rundt. Sluk for panden, hvis du bruger pande og dåsetomater.
  11. Og så samler du det hele: Hæld creme fraiche/yoghurtblandingen i bunden af tærten. Læg aubergineskiverne ovenpå. Nu kommer champignonerne. Smør tomatpastaen ud over svampene. Læg et lag osteskiver på. Og luk med dejlåget.
  12. Vupti - ind i ovnen igen, hvor den bager videre i 30-40 minutter.
  13. Og ikke nok med det: Den er bedst, hvis den får lov at hvile mindst et kvarter efter bagning. Server salat til.

Tak til Paul Holt/Grøn gastronomi.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *