Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Aubergine-svampe-tilbehør til fiskTilbehør til fisk er ofte i den milde skala med dild og persille og den slags – men ikke denne gang. Her får den med hvidløg og ingefær og chili – og et sødt touch med tørrede tranebær.

Rigtig godt til en hvid fisk, som du enten steger på panden eller i ovnen. Det kan sikkert også give et godt modspil som tilbehør til en bøf.

Gem

Gem

Gem

Opskrift på aubergine-svampe-tilbehør til fisk

Aftensmad

Forberedelse: 30 minutter

Du skal bruge:

  • 1 aubergine
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 lille rød chili
  • 3 portobellosvampe
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille håndfuld tørrede tranebær (du kan også bruge friske, halverede druer - lidt flere)
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Skyl aubergine, svampe og peberfrugt. Skær nu auberginen i tykke skiver, drys salt mellem skiverne, og lad den ligge, til du er færdig med de øvrige ingredienser.
  2. Hak løg, svampe og rød peber i grove tern. Hak ingefær, hvidløg og chili fint.
  3. Skyl nu auberginen for salt, og dup den tør i et rent viskestykke.
  4. Varm en god stor pande op, gi' den lidt olivenolie. Rist aubergineternene til de er næsten møre, tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili. Vend rundt et par minutter, inden du tilsætter tranebærrene og svampene. Når svampene er næsten møre, vender du peberfrugten i. Smag til med salt og peber.
  5. Servér - med en fisk eller med et godt stykke kød, måske.

Tip om aubergine

Husk, at når du bruger aubergine, er det vigtigt, den bliver ordentlig mør. Det er derfor, jeg anbefaler at salte den først – og derfor, du skal give den god tid til at mørne på panden. Sådan en sej, halvrå aubergine har aldrig gjort noget for nogen, men når den er mør, er den himmelsk.

Tip om variationer

Du kan sagtens variere grønsagerne. Prøv fx med courgette i stedet for aubergine (praktisk, hvis du har lidt travlt, fordi den ikke skal saltes først – og den bliver hurtigere mør på panden). Du kan også bruge andre svampe, fx champignons.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *