Andesteg i ovn – bare tanken får tænderne til at løbe i vand, men hvis du vil være sikker på, at din andesteg også er mør og saftig, så kig med her. Det handler om stegepose, stegetid og temperatur.
Steg anden dagen før
Du får også lige et rigtig godt og praktisk tip: Steg anden dagen i forvejen, parter den og sæt den koldt. Du kan også lave sovsen færdig i forvejen. Så skal du bare varme and og sovs på dagen, og tro mig, det bliver anden ikke ringere af! Fordelen er, at du får bedre tid til at lave tilbehøret på dagen. Og hygge. For det er vel også det, julen handler om.
Når du steger anden dagen før, slipper også for at stå med lidt køkkenstress og fumle med varmt andefedt og fond. Det kan pludselig blive noget af et cirkus på køkkenbordet (og gulvet).
Jeg laver altid and i stegepose, både fordi det giver en saftig and og ikke mindst fordi, man slipper for andefedt i hele ovnen. Alt fedteriet bliver holdt inde i posen. Smart.
Et andet tip til juleaften: Det bliver meget hyggeligere, hvis du kan få selskab i køkkenet. En laver salat, en dækker bord, en laver ris á l’amande og så videre.
Og lige en sidste ting: Vil du gerne ha’ en frisk afveksling til rødkålen, så finder du en rigtig rødkålssalat til jul her.