Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Honninghjerter opskrift

Honninghjerter har stået på min julebageliste altid. Altid. Bløde honninghjerter smager virkelig af jul – og vi elsker at lege med kulørt glasur. Hvis du er mere minimalist, kan du selvfølgelig nøjes med at pynte med hvid glasur, og det bliver mere stilfuldt ;-)

Honninghjerter har desuden den fordel, at de stadig smager godt i februar. Eller marts. Bare dyp i lidt te eller kaffe. Mmm.

(Savner du opskriften på brosten, der plejer at være her – så finder du dem lige her. De har nemlig fået deres egen side).

SKAL man være i god tid med honninghjerter?

Hvis det skal være helt rigtigt, skal du være i god tid – som i rigtig god tid. Lave fordej en måned i forvejen. Men altså, det her har fungeret for mig i årtier: Du kan lave dej om morgenen, bage sidst på dagen og pynte inden sengetid. Honninghjerterne bliver bare først bløde, når de har ligget koldt i nogle dage.

Så den nogenlunde hurtige version, som jeg anbefaler, lyder sådan her:

Dag 1: Lav dejen. Lad den hvile køligt til dagen efter (et koldt bryggers eller altan/terrasse er fint) .

Dag 2: Tag dejen ind på køkkenbordet et par timer før, du vil bage. Bag honninghjerterne.

Dag 3-6: Lad dine honningherter ligge i køleskabet (eller i koldt bryggers) i en skål med et fugtigt klæde over. Så bliver de skønne og bløde.

Dag 6/7: Giv honninghjerterne chokoladeovertræk – og pynt dem med konditorglasur.

Opskriften er selvfølgelig min mors.

Farvet glasur til honninghjerter

Du får lige et par tips til glasuren også. For det er jo lidt af det sjove, hvis du vil pynte honninghjerterne.

Frem for alt: Lav en rigtig konditorglasur af æggehvider og flormelis. Hvis du laver glasur af vand, flyder den ud, og farverne står ikke særlig skarpt. En konditorglasur skal piskes længe, så den bliver stiv, og den skal have ganske meget flormelis. Til gengæld står den virkelig flot.

Og farverne. Her fik jeg i mange år sendt frugt farver fra USA, fordi de danske var noget tyndt pjask. Men de var fulde af E-numre, så i virkeligheden var det ikke noget, jeg kunne anbefale.

I dag ville jeg vælge pastafarver. Det er lidt dyrt, men du kan købe dem i sæt, de er drøje i brug, og de holder længe. Så det er en god investering.

Andre julesmåkager?

Her får du 3 bud:

  • Dejen til honninghjerterne kan du også bruge til små honningkagebrosten. Brosten overtrækker jeg ikke med chokolade, men de får et tykt lag romglasur. Og det er virkelig et hit, især blandt de voksne. Du kan roligt bage både honninghjerter og brosten i god tid før jul. De er bedst, når de har ligget køligt nogle dage, så de er blevet bløde og lækre.
  • Vaniljekranse bager jeg med mandler og smør. Himmelske! Og allerbedst friskbagte, så bag dem som nogle af de sidste op til jul.
  • Lakridssmåkagerne er en nyere klassiker her i huset. Du kan lave dejen i god tid og lægge den i fryseren. Så kan du hurtigt bage småkagerne, før de skal serveres. (Og de holder sig godt sprøde længe).

Bare klik på billederne – så kommer du til opskrifterne.Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Honninghjerter uden fordej

Desserter og kager

Forberedelse: 15 minutter + hviledag

Tilberedning: 15-20 minutter + hviletid

Du skal bruge:

  • 150 g sirup/honning

  • 150 g farin

  • 100 g smør

  • 2 æg

  • 500 g mel

  • 1 tsk std nelliker

  • 1 tsk hjortetaksalt

  • reven skal af to øko citroner

  • 1 dl orangemarmelade, evt. hjemmelavet

Til overtræk:

  • En god mørk chokolade

Konditorglasur til honninghjerterne:

  • 2 æggehvider (hvis du kun vil bruge hvid glasur, kan du nøjes med én + ca. 200 g flormelis)

  • ca. 400 g flormelis

  • et par dråber citronsaft eller lys eddike

Sådan gør du:

  1. Dag 1: Smelt sirup, farin og smør i en god stor gryde ved lav varme. Rør rundt undervejs. Tag gryden af varmen og rør de øvrige ingredienser i. Lad dejen stå køligt, helst nogle timer (og gerne til i morgen eller i overmorgen …)

  2. Dag 2: Tag dejen ind på køkkenbordet en time eller to, før du vil bage.

  3. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse, og skær hjerter  ud i den størrelse, du synes. Brug fx en papirskabelon eller en metalform. Bemærk, at hjerterne hæver, når de bliver bagt.

  4. Læg dem på bagepapir, og bag dem ved 160° i 15-18 minutter. Måske lidt længere – prøv forsigtigt at sætte en finger midt på et hjerte, inden du tager dem ud. Hvis dejen er blød, giv dem lidt længere. Honninghjerterne skal blive lidt mørkere i kanten, men endelig ikke FOR mørke.

  5. Lad nu honninghjerterne  hvile nogle dage i køleskabet med et fugtigt viskestykke over. Så bliver de bløde og lækre.

Pynt honninghjerterne

  1. Overtræk honninghjerterne med god, mørk chokolade.

  2. Pisk konditorglasur: Pisk hviderne grundigt og længe med flormelis, og bliv ved med at tilsætte flormelis, til glasuren kan ‘stå selv’ – altså holde faconen, når du tager piskerisene op. Tilsæt så et par dråber citronsaft eller eddike – så bliver glasuren blank, når den tørrer. Du kan også tilsætte pastafarve.

  3. Pynt honninghjerterne. Du kan enten lave kræmmerhuse af madpapir eller bruge fryseposer. I begge tilfælde: Klip kun et fint lille hul, så du kan tegne med glasuren.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

6 kommentarer til Honninghjerter til jul – uden fordej, men med glasur

  1. Hvor pokker forsvandt opskriften på brosten hen? Du har pillet alt det ud af opskriften der handler om brosten?

    1. Undskyld, undskyld, Jannie :-) Brosten får deres egen side, men in short: Du bruger bare samme dej, laver kugler som 2-kroner, bager dem 13-15 minutter. Lad dem ligge køligt med et fugtigt viskestykke over i nogle dage. Dyp dem i en god tyk romglasur. Og haps! Mine yndlingsjulesmåkager, så bare rolig – de kommer igen!
      Glædelig december!
      Kh Bodil

  2. Taaaaak. Også ynglings herhjemme og til børnene lave vi bare modellen med almindelig glasur eller med chokolade, då er vi frie for at de levner 3/4 honninghjerter fordi de er mætte?

    1. Pyha, julen er reddet … Og ja, du har helt ret. Et helt honninghjerte kan være rigeligt! Og brosten må man jo spise mange af ;-) Kh Bodil

    1. Hej Lotte, når de først er bløde og pyntede, skal de bare i en tæt dåse eller plasticpose, så de ikke bliver tørre ?
      Håber de smager – god julemåned ❤️ Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.