Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
()

Der skal æg til brunch, og vegetariske æggemuffins er en af mine favoritter. Virkelig nemme at lave, og de passer sig selv i ovnen, mens jeg laver andre ting.

Du kan putte mange ting i æggemuffins, men jeg foretrækker spinat – og når de er så populære til brunch, kan jeg afsløre, at parmesan nok er en del af forklaringen.

Hvis du ikke er vegetar, kan du selvfølgelig supplere med røget laks, pølse eller skinke til din brunch – og med lidt mere grøn salat til frokost. Du kan også bage æggemuffins med røget laks, hvis du foretrækker det.

Jeg laver dem i mine silicone-muffinforme. Så bliver der 12 styks.

Server dem med et stykke rugbrød, måske ristet? Frisk avocado. Og lidt grønt på toppen.

GeDu kan lave vegetariske æggemuffins i forvejen

Æggemuffins har den fordel, at du sagtens kan lave dem dagen før, sætte dem i køleskabet og bare lune dem. De kan også fryses og varmes fx i mikroovnen. I fryseren holder de fint i op til 3 måneder.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Vegetariske æggemuffins

Forretter, Morgenmad og brunch

Rækker til: 12 stk.

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: ca. 25 minutter

Du skal bruge:

  • 6 æg
  • 250 økologisk hytteost
  • 50 g fintrevet parmesan
  • 100 g frisk helbladet spinat
  • 1/4 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 rødløg
  • 6 cocktailtomater i halve
  • lidt timian
  • olie til formene

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Rør æg, hytteost, parmesan, salt og peber sammen. Hak spinaten groft, og vend den i.

  3. Pil rødløget, og skær det i ringe. Halver tomaterne.

  4. Dryp et par dråber olivenolie i bunden af hver muffinform – så slipper de nemmest. Hæld så spinatmassen i, og pynt med et par ringe rødløg og en halv tomat. Slut af med et drys timian, salt og peber.

  5. Sæt æggene i ovnen. Alt efter hvor varm ovnen er blevet tager det 20-25 minutter. Hold øje. De hæver flot op, men skvatter sammen igen, når du tager dem ud af ovnen. Vent, til de har taget lidt farve.

  6. Lad dem køle lidt af, inden du lister dem ud af formene. Så slipper de nemmest.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Vegetariske æggemuffins - æg til brunch

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.