Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Tunmousse som i 80'erneTunmousse er en klassisk opskrift fra før, vi gik op i fedtprocenter – og gudskelov for det.

Oprindeligt var det vist tænkt som en forret, og det går stadig fint, selvom det virker lidt old school. Vi bruger den mere til madpakker. Nemt og billigt pålæg, der lige giver madpakken en cru op. På rugbrød klap-sammen, i sandwichboller, på knækbrød med kerner eller bare på det brød, du nu har.

Eller som et godt skud protein sammen med din frokostsalat.

Så selvom tunmousse i min optik altid vil minde om tiden med højt hår og svaj i bukserne, så er det faktisk ganske tidløst.

Men hvad med smørret?

Tunmousse er næppe det mest oplagte, hvis du gerne vil spare på kalorierne. Så hvis du gerne vil blive i den samme buksestørrelse, kan du skifte noget af smørret ud med creme fraiche. Og i øvrigt kan du bruge græsk yoghurt i stedet for – creme fraiche er vist også lidt last century ;-)

Opskrift på tunmousse – som i 80’erne

Du skal bruge:
1 ds tun naturel, drænet
100 g blødt smør
1/2 dl creme fraiche eller græsk yoghurt (fedtprocent – det bestemmer du)
1 tsk citronsaft
lidt salt
friskkværnet peber
evt. frisk dild

Sådan gør du:

  1. Brug en håndmixer og en skål. Start med tun (plukket lidt i mindre stykker) og smør, og pisk det, til det er jævn.
  2. Tilsæt resten, og pisk lidt igen.
  3. Vupti. Sæt på køl.
  4. Server med frisk dild og evt. lidt citron.

Tip om holdbarhed

Min erfaring siger, at tunmousse holder sig en lille uges tid i køleskabet – med mindre den bliver spist. De officielle anbefalinger fra Fødevarestyrelsen siger dog, at du kun må spise fisk fra dåse i 2-3 dage, efter du har åbnet dåsen. Så – op til dig. Er du det mindste i tvivl, skal din tunmousse ud. Desværre.

Men altså – hvem kan ikke spise denne lille portion tunmousse inden for et par dage? Så er det problem løst – ikk’.Gem

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Tunmousse som i 80’erne

  1. Den lavede min mor osse i 80’erne! Det må prøves igen, og husk; på et stykke ristet franskbrød (også 80’er-agtigt) er det helt kanon. Glem ikke dillerdaller på toppen. Enjoy!

    1. Lasse, du har fuldstændig ret – ristet brød – i 80’erne var det garanteret helt hvidt! Og så må du lige specificere dillerdaller!

  2. Holdbarheden er meget længere end en uge. Eller også har jeg spist mad der var for dårlig i et par uger nu… Det glas strakte sig jo en evighed!

    1. Tøhø, jeg tør ikke skrive en lang holdbarhedstid – tænk hvis jeg fik sundhedsmyndighederne på nakken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *