Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Portobellosvampe med gedeostFå en fest på fem minutter. Ahr, okay, plus 15 minutter i ovnen. Men alligevel: Portobellosvampe med gedeost er verdens nemmeste lille forret, og den har alt det, der skal til: Umami fra svampene, salt fra osten og det sødlige fra gedeost, rødløg og et lille dryp flydende honning.

Og det er faktisk meget mere end en forret. Brug den som tilbehør eller hvad du vil … og forresten: Du kan også bruge feta, hvis du ikke lige er begejstret for gedeost. Hvis jeg var din mor, ville jeg nok sige – prøv, og du kan starte med den helt milde gedeost (friskost). Den er så cremet og mild, at den næsten er flødeskum.

Opskrift på portobellosvampe med gedeost

Til 2 personer

Du skal bruge:

4 flotte portobellosvampe
1 stort rødløg i små tern
1 fed hvidløg, finthakket
Olivenolie
Salt, peber
6 skiver gedeost (fra rulle) eller en tilsvarende mængde fetaost
Flydende honning til at dryppe med
Grønne krydderurter, gerne frisk persille eller timian

Sådan gør du:

Svits rødløg og hvidløg i olien, til de er klare – ikke brune, så ikke for varmt. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Skær osten i små stykker (eller smuldr fetaosten), og vend den i løgblandingen sammen med timian (eller andet grønt krydderi).

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Læg portobellosvarmpene i et smurt ildfast fad, og fordel fyldet på dem. Sæt fadet i ovnen og vent 12-15 minutter, til svampene er møre. Voilá.

De bliver ikke ringere af at få selskab af den hjemmebagte focaccia!

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *