Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Fyldte portobellosvampe med gedeost

Få en fest på fem minutter. Ahr, okay, lidt længere og plus 15 minutter i ovnen. Men alligevel: Fyldte portobellosvampe med gedeost er verdens nemmeste lille forret, og den har alt det, der skal til: Umami fra svampene, salt og cremet fra osten og det sødlige fra bløde rødløg og et lille dryp flydende honning.

Fyldte portobellosvampe – med gedeost eller måske feta?

Faktisk er de fyldte portobellosvampe meget mere end en forret. Brug den som tilbehør til fisk eller grillmad – eller som en lun ret på en buffet, måske …

Du kan bruge den gedeost, du foretrækker, og hvis du ikke er så vild med gedeost, har jeg to tips:

  • Prøv med den helt milde fløde-gedeost. Den brugte jeg her. Virkelig lækkert.
  • Du kan også bruge feta – det giver en helt anden mere salt og fremtrædende smag.

Hvis jeg var din mor, ville jeg nok sige – prøv at starte med den helt milde gedeost. Den er så cremet , at den næsten er flødeskum. Men jeg er jo ikke din mor (med 3 undtagelser), så du gør, som du vil ;-)

Fyldte portobellosvampe med gedeost

Forresten, de fyldte portobellosvampe bliver ikke ringere af at få selskab af den hjemmebagte focaccia!

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Fyldte portobellosvampe med gedeost

Forretter

Rækker til: 4 som forret

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 4 flotte portobellosvampe

  • 1 stort rødløg i små tern

  • 1 fed hvidløg, finthakket

  • Olivenolie

  • Salt, peber

  • 6 skiver gedeost (fra lille rulle) eller en tilsvarende mængde fetaost

  • Flydende honning til at dryppe med

  • Et par spsk blade fra frisk timian (eller hakket persille) + ekstra til servering

Sådan gør du:

  1. Rens svampene, fjern stokken, og hak den – så kan den komme i fyldet.

  2. Rens og pil rødløg og hvidløg, og svits dem i olien, til de er klare – ikke brune, så ikke for varmt. Tilsæt de hakkede portobello-stokke, og giv det et par minutter mere. Krydr med salt og friskkværnet peber.

  3. Skær osten i små stykker (eller smuldr fetaosten), og vend den i løgblandingen sammen med bladene fra den friske timian.

  4. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

  5. Læg portobellosvampene i et smurt ildfast fad, og fordel fyldet på dem. Sæt fadet i ovnen og vent 12-15 minutter, til svampene er møre. Voilá.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Andre opskrifter med svampe

Elsker du også smagen af umami, og er du vil med svampe, er du kommet det rigtige sted. Jeg har elsket svampe helt fra barn – hvor jeg bare sad ved bordet og råbte ‘jammer!’, som var mit ord for champignons. I dag får jeg faktisk oftest kantareller, fordi vi finder så mange om sommeren, men altså – her får du et par andre forslag til opskrifter med svampe. Du kan fint skifte mellem champignons, portobello, shiitake, kantareller, østershatte – eller hvad du eller har adgang til:

Fyldte portobellosvampe med gedeost

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Fyldte portobellosvampe med gedeost

    1. Hej Susie, tak for din kommentar! Og godt at høre – selv har jeg næsten altid feta i køleskabet, så det bliver da også min version næste gang :-) Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.