Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Snuetid er suppetid, og jeg bilder mig ind, at en god hot gulerodssuppe med ingefær kan slå enhver snue af banen. C-vitamin og ingefær, det er da et forsøg værd. Om ikke andet, så smager det saftsusme godt.

Opskrift på gulerodssuppe med ingefær

Du skal bruge:

1 stort løg
olivenolie
1 kg økologiske gulerødder
1 fed hvidløg
1/2 ltr. vand
1/2 – 1  frisk rød chili uden kerner og frøstand, hakket
1-2 cm frisk ingefær i tynde skiver
1,5 dl appelsinsaft
1 tsk herbamare (eller anden grønsagsbouillon)

Smag til med
Salt
Peber
Citron- eller limesaft
Evt. lidt sukker/honning
Du kan også jævne suppen med lidt Maizena, men det finder jeg nu ikke nødvendigt.

Sådan gør du:

Pil og hak løgene groft, og giv dem blid varme i lidt olivenolie i en gryde, til de er klare. Tilsæt de skrællede gulerødder i skiver, hvidløg, bouillon og vand.

Kog nu til gulerødderne er møre – og så lidt til. De skal være ordentligt møre. Tilsæt ingefær, chili og appelsinsaft. Og tag nu din stavblender og kør løs, til suppen er jævn. Smag til – og så kan du evt. jævne med Maizena.

Server med en lille klat græsk yoghurt og godt brød, fx rugbrødssticks: Selv om rugbrødet er lidt tørt, bliver det fantastisk, når det bliver skåret i stænger og ristet lidt i olivenolie på en pande.

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *