Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

En bekendelse: Jeg elsker gløgg. Men jeg elsker ikke alle slags gløgg. Derfor laver jeg min egen gløgg-ekstrakt.

Du behøver ikke at være stor gløgg-fan for at opdage, at hjemmelavet gløgg smager LANGT bedre end det sprøjt, du køber i Netto. Så lav din egen. Det tager et kvarter at lave ekstrakten. Bagefter skal den bare hvile, indtil du ikke længere kan dy dig …

Det er endda nemt. Du skal bare forbi supermarkedets krydderihylde på vej hjem (eller prøv hos din indvandrergrønthandler. Det er billigt og rigtig velassorteret).

Så voilá, nu kan du roligt invitere til gløggparty. Eller måske bare have ekstrakten i skabet til det der lille glas, der skal til hver aften i december. Ikk’.

Opskrift på gløgg-ekstrakt til julens hyggeligste drik

Drikke, Snacks og dips

Rækker til: 15 glas

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 5 minutter

Til gløgg-ekstrakt:

  • 4 hele kardemommekapsler
  • 6 hele nelliker
  • 2 stk. hel kanel
  • 2 dl sukker
  • reven skal af 1/2 øko-citron
  • 2 dl rødvin

Til den færdige gløgg også:

  • 2 flasker rødvin
  • smuttede, hakkede mandler
  • rosiner (må gerne have ligget i blød i mørk rom, men det er ikke nødvendigt)

Du kan tune din gløgg med:

  • 1 dl snaps eller 1 dl cognac eller 1/2 dl portvin

Sådan gør du:

  1. Varm ekstrakten op i en gryde - den må godt lige koge - og lad den så stå mindst et par timer. Gerne længere. Læg evt. også rosinerne i rom. De bliver bedre, jo længere de trækker.
  2. Si gløgg-ekstrakten gennem en sigte, når den har trukket, og tilsæt rødvin, rosiner og mandler. Du kan også gi' den gas med stærkere sager.
  3. Varm din gløgg forsigtigt op - den må ikke koge! Hvis den koger, damper du alkoholen af. Og det var vel egentlig ikke meningen.
  4. Server i glas med en teske - husk at gå til bunds efter de gode romrosiner.

Tip 1:

Server din hjemmelavede gløgg med brune kager eller pebernødder eller æbleskiver eller donuts

Tip 2:
Du kan gemme ekstrakten og romrosinerne i glas hver for sig og dermed være beredt til at servere lynhurtig gløgg – også for dig selv!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *