Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Tranebærdessert - marcipankage med tranebærDet syrlige og det søde mødes på smukkeste vis i denne tranebærdessert, som Hanne har inspireret til. Den oprindelige opskrift lød på rabarber, men jeg skiftede til tranebær, som smager lidt af jul – især i en marcipankage. Og tranebær har om muligt en endnu flottere rød farve!

Tranebærdesserten er allerbedst, når den er nybagt, men lige har fået lov at køle lidt af.

Opskrift på tranebærdessert – lækker marcipankage med tranebær

300-350 g friske tranebær
100 g sukker
100 g blødt smør
90 g sukker
200 g marcipan, revet
2 æggeblommer
1 spsk mel
2 æggehvider
50 g smuttede og flækkede mandler

Fløde(skum) til servering.

Sådan gør du:

  1. Skyl de friske tranebær, dup dem tørre og fordel dem i bunden af et godt stort fad, fx et stort tærtefad. Vend dem med 100 g sukker.
  2. Rør nu det bløde smør med sukker, til det er jævnt, og tilsæt revet marcipan. Rør videre, til marcipanen er godt fordelt. Rør æggeblommerne i én ad gangen og tilsæt melet.
  3. Tænd ovnen på 175 grader.
  4. Pisk nu hviderne stive og vend dem i. Tag lidt ad gangen – du er nok nødt til at røre i begyndelsen, men rør så lidt som muligt for at bevare det luftige fra hviderne. Fordel dejen i klatter over tranebærrene.
  5. Drys mandelflagerne over, og sæt den i ovnen. Bag den i ca. 25 minutter, til den er lysebrun.
  6. Servér med koldt flødeskum.
Marcipankage med rabarber eller tranebær

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *