Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Det syrlige og det søde mødes på smukkeste vis i denne tranebærdessert, som Hanne har inspireret til. Den oprindelige opskrift lød på rabarber, men jeg skiftede til tranebær, som smager lidt af jul – især i en marcipankage. Og tranebær har om muligt en endnu flottere rød farve!

Tranebærdessert – genial efter fisk eller suppe. Og til jul

Hvis du er på udkig efter en dessert efter fisk, er min tranebærdessert et ret genialt bud. I det hele taget elsker jeg de lidt fyldige og intense desserter, gerne med frugt, når hovedretten ikke er så tung. Det kunne også være en chokoladelagkage med syrlig havtorn

Og så er der jo noget med tranebær og vildt, tranebær og Thanksgiving – og tranebær og jul. Så hvis du trænger til lidt afveksling i juledagene, kan jeg ikke anbefale tranebærkagen varmt nok.

Tranebærdesserten er allerbedst, når den er nybagt, men lige har fået lov at køle lidt af. Lun og så med iskoldt flødeskum :-)

Marcipankage med andre frugter

Som sagt var den oprindelige opskrift med rabarber, og det kan jeg også anbefale! Her får du lidt forskellige forslag – bare hold fast i mængden af frugt og sørg for, at det er syrlige frugter (hvis du fx vil bruge blåbær, skal du tilsætte noget citron. Smag til).

Du kan også lave desserten med:

  • Rabarber
  • Solbær
  • Hindbær
  • Friske abrikoser eller blommer

Du kan også blande fx ribs i – de kan bare ikke stå alene. Ribs er rigtig gode sammen med hindbær, til gengæld.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tranebærdessert - lækker marcipankage med tranebær

Desserter og kager

Rækker til: 6-8

Tilberedning: 25 minutter

Til tranebærfyldet skal du bruge:

  • 300-350 g friske (eller frosne) tranebær

  • 100 g sukker

Til marcipandejen (frangipanen) skal du bruge:

  • 100 g blødt smør

  • 90 g sukker

  • 200 g marcipan, revet

  • 2 æg, delt i blommer og hvider

  • 1 spsk mel

Til pynt skal du bruge:

  • 35 g smuttede og flækkede mandler (eller købte mandelflager)

Til servering skal du bruge:

  • Piskefløde, 3-4 dl

Sådan gør du:

  1. Skold, smut og flæk mandlerne.

  2. Skyl de friske tranebær, dup dem tørre og fordel dem i bunden af et godt stort fad, fx et stort tærtefad. Vend dem med 100 g sukker.

  3. Rør nu det bløde smør med sukker, til det er jævnt, og tilsæt revet marcipan. Rør videre, til marcipanen er godt fordelt. Rør æggeblommerne i én ad gangen og tilsæt melet.

  4. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

  5. Pisk hviderne stive og vend dem i. Tag lidt ad gangen, og rør i begyndelsen, men rør så lidt som muligt for at bevare det luftige fra hviderne. Fordel dejen i klatter over tranebærrene, og bred dem lidt ud.

  6. Fordel mandelflagerne over, og sæt fadet i ovnen. Bag den i ca. 25 minutter, til den er lysebrun.

  7. Køl den lidt af, og servér med koldt flødeskum.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Marcipankage med tranebær - tranebærdessert

Måske også noget for dig?

10 kommentarer til Marcipankage med tranebær – tranebærdessert

  1. Hej Mutti.
    Har bagt din kage i dag til min familie. Vi synes alle den smager fantastisk og så er den nem at lave.
    Hilsen Grith

    1. Hej Grith, tusind tak for din kommentar! Jeg er i fuldt sving med nye tranebæropskrifter, og det hele startede med denne her. Jeg elsker den også – dejligt at høre, jeg ikke er alene :-)
      Kh Bodil

  2. Tak for kage!
    En af de bedste desserter jeg længe har smagt (er ved at være træt af diverse intense chokolade desserter) , kontraten mellem tranebærrenes sød-bitre smag og toppen med marcipan og mandler er meget lækker.
    Det er ikke sidste gang den bliver lavet, jeg overvejer at prøve med tyttebær fra fryseren, når det er slut med tranebær. Oplagt til Thanksgiving næste år.

    Marianne

    1. Kære Marianne, tusind tak for din søde kommentar! Jeg er også vild med en ‘anderledes kage’, og tænker selv, at tyttebær er den oplagte nordiske erstatning for tranebær. Det må vi prøve :-) Kh Bodil

  3. Tak for kage! En af de bedste desserter jeg længe har smagt (er ved at være træt af diverse intense chokolade desserter) , kontraten mellem tranebærrenes sød-bitre smag og toppen med marcipan og mandler er perfekt

  4. Kære Bodil

    Min fryser bugner af hindbær/brombær/jordbær. Kan man bruge nogen af dem til den her opskrift? Jeg mangler at få brugt alle de bær. Der er sågar nogen fra sidste år.

    Knus fra din store fan fra Jutlandia Obscura :-)
    M

    1. Kære Marlene, hm. Hindbær er nok dem, der egner sig bedst (syren er vigtig). Hvis du bruger brombær, så giv dem også noget citronsaft (og gerne skal), så skal de også nok blive gode. Jordbær tror jeg, jeg ville bruge i en smoothie :-) Håber det hjælper … lidt! Knus B

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.