Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Tranebærdessert - lækker marcipankage med tranebærDet syrlige og det søde mødes på smukkeste vis i denne tranebærdessert, som Hanne har inspireret til. Den oprindelige opskrift lød på rabarber, men jeg skiftede til tranebær, som smager lidt af jul – især i en marcipankage. Og tranebær har om muligt en endnu flottere rød farve!

En genial dessert efter fisk

Hvis du er på udkig efter en dessert efter fisk, er tranebærdesserten et ret genialt bud. I det hele taget går det rigtig godt med nogle lidt fyldige og intense desserter, gerne med frugt, efter en ikke helt så tung hovedret. Det kunne også være en chokoladelagkage med syrlig havtorn

Tranebærdesserten er allerbedst, når den er nybagt, men lige har fået lov at køle lidt af. Lun og så med iskoldt flødeskum :-)

Opskrift på tranebærdessert – lækker marcipankage med tranebær

Til tranebærfyldet skal du bruge:

300-350 g friske tranebær
100 g sukker

Til marcipandejen skal du bruge:

100 g blødt smør
90 g sukker
200 g marcipan, revet
2 æggeblommer
1 spsk mel
2 æggehvider

Til pynt skal du bruge:

50 g smuttede og flækkede mandler

Og husk: Fløde(skum) til servering.

Sådan gør du:

  1. Skyl de friske tranebær, dup dem tørre og fordel dem i bunden af et godt stort fad, fx et stort tærtefad. Vend dem med 100 g sukker.
  2. Rør nu det bløde smør med sukker, til det er jævnt, og tilsæt revet marcipan. Rør videre, til marcipanen er godt fordelt. Rør æggeblommerne i én ad gangen og tilsæt melet.
  3. Tænd ovnen på 175 grader.
  4. Pisk nu hviderne stive og vend dem i. Tag lidt ad gangen – du er nok nødt til at røre i begyndelsen, men rør så lidt som muligt for at bevare det luftige fra hviderne. Fordel dejen i klatter over tranebærrene.
  5. Drys mandelflagerne over, og sæt den i ovnen. Bag den i ca. 25 minutter, til den er lysebrun.
  6. Servér med koldt flødeskum.
Tranebærdessert - lækker marcipankage med tranebær

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *