Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Marengslagkage er en sprød lagkage, der smager af sommer. Knasende bunde af nøddemarengs, fyld af nemt hindbærskum og en håndfuld friske hindbær på toppen. Ikke noget under, at min ældste altid laver marengskagen som dessert til sin fødselsdag – omkring Sankt Hans.

Oprindeligt bagte jeg 3 bunde til en lagkage, men der er lidt mere swung over 4 marengsbunde, så jeg har skaleret opskriften lidt op. Det betyder, at du skal bage bundene ad to omgange – to bunde ad gangen ved varmluft.

Nem marengslagkage – der smager!

Marengslagkagen kræver ikke den store konditoreksamen, for jeg synes godt, den må være lidt loose i formen. Til gengæld smager den helt uimodståeligt: Sprøde marengsbunde med nødder. Fløjlsblød flødecreme med syrlige bær – og så en skvæt portvin. Og den er altså ikke en gang svært. Så hvis du har nogen, du gerne vil forkæle (for eksempel dig selv), skal du huske at finde servietter frem til alle. For mundvandet – det løber.

Og mens jeg skriver dette, får jeg faktisk lyst til at lave den – igen!

Tip! Bag marengsbundene i forvejen

Hvis du vil undgå at have travlt samme dag, du skal servere din marengslagkage, kan du bage bundene i forvejen. Bare gem dem i en tæt pose eller dåse. Der holder de sig fint op til en uge.

Tip! Frys marengskagen en times tid før servering

Det er ingen hemmelighed, at en marengslagkage nemt splatter lidt ud, når du skærer den. Så hvis du vil hjælpe dig selv – sæt den i fryseren en time eller to, før du serverer. Så får den lige lidt fasthed.

Alternativt: Brug husblas i hindbærskummet. Se fremgangsmåden under opskriften.

Tip! Gem resten i fryseren

Hvis der bliver en rest – det sker sjældent, men vi laver hellere for mange marengslagkager end for få – så kan du fryse den ned og ha’ en skøn islagkage en anden dag :-)

Andre lagkager?

Lys eller mørk, sprød eller sød, med frugt eller ej? Tjek fx:

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Marengslagkage med hindbær

Desserter og kager

Tilberedning: 75 minutter x 2

Til 4 nøddemarengsbunde skal du bruge:

  • 5 æggehvider

  • 225 g sukker (2,5 dl)

  • 125 g nødder (hakkede)

  • 1/2 stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker eller 1/4 tsk vaniljepulver

  • Lidt smør og mel til bagepapiret

Til hindbærskummet skal du bruge:

  • 450 g frosne hindbær

  • 3 spsk sukker

  • 4 dl piskefløde

  • 3 spsk sherry/portvin (kan udelades)

  • Evt. 4 blade husblas, hvis hindbærskummet skal være stabilt. Se tip under opskriften

Til pynt også:

  • Fine, friske hindbær

Sådan bager du bundene:

  1. Gør 4 stykker bagepapir klar: Tegn en cirkel på hver (brug evt. en springformsbund som skabelon). 22-24 cm i diameter. Smør cirklerne med smør, og drys med mel.

  2. Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, og vend de hakkede nødder i sammen med vaniljekorn/-pulver/-sukker.

  3. Fordel så marengsdejen ud på cirklerne. Det er nemmest med en kombination af en bageskraber og en blød smørekniv/paletkniv.

  4. Bag 2 plader ad gangen ved 125 grader varmluft i ca. 5 kvarter, til de er helt sprøde, og du nemt kan trække bagepapiret af. Gør det forsigtigt, så bundene ikke knækker. Lad dem afkøle på en rist.

Sådan laver du marengslagkagen færdig:

  1. Hindbærskummet: Læg hindbærrene i en skål eller på en tallerken, drys dem med sukker, og lad dem tø op.

  2. Pisk fløden godt stiv (ikke grynet!), og vend de let mosede hindbær i sammen med (evt.) sherry/portvin.

  3. Læg bundene sammen med fyldet. Gem en fin bund til toppen og lidt ekstra skum ovenpå. Pynt med de friske hindbær.

  4. Frys evt. lagkagen ned 1-2 timer før servering. Så er den lidt nemmere at skære. Billederne her er taget uden.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip: Hindbærskum med husblas – sådan

Hvis du vil have kage til at stå selv – uden at bruge frysetricket ovenfor – kan du tilsætte husblas til hindbærskummet. Du skal bruge 4 blade husblas, og det foregår sådan her:

  • Vend de optøede hindbær med sukkeret.
  • Læg husblas i koldt vand, til den er helt blød og slatten. Lad så vandet dryppe lidt af, og læg husblassen i en gryde – varm f-o-r-s-i-g-t-i-g-t op, til den smelter.
  • Rør den godt rundt i hindbærrene, smag evt. til med portvin/likør, og sæt det på køl. Imens pisker du fløden stiv. Når brombærblandingen begynder at stivne, vender du først fløden. Sæt på køl igen, til den begynder at sætte sig.
  • Læg så marengskagen sammen med hindbærskummet, og sæt kagen på køl, til den skal serveres.

Marengslagkage med hindbærskum

Måske også noget for dig?

5 kommentarer til Marengslagkage med hindbærskum

  1. Super lækker kage og opskriften er fin og god at følge. Den skabte stor glæde i min familie, som ønsker, at det bliver vores fremtidige fødselsdagslagkage. :)
    Mange hilsner fra
    Mutti (er tysker og kaldes Mutti i familien ;) )

    1. Hej Sabine, tusind tak for din søde kommentar! Dejligt at vi ikke er alene om at elske den – godt at møde en ekstra mutti ;-) Jeg fik mit tilnavn, da min mellemste havde boet i Tyskland i et år på udveksling. Hils familien! Kh Bodil

      1. Kagen ser superlækker ud. Hvor mange portioner giver den sådan ca.? Jeg vil gerne servere den til påskefrokost hvor vi bliver ca 12 mand og er lidt i tvivl om hvor meget jeg skal skalere den op.

        1. Hej Pia, hm, jeg vil sige, hvis du bager halvanden portion, er du på den sikre side. Evt lav 2 lidt mindre lagkager.
          Og tjek tip om at fryse den nogle timer, så er den nemmere at skære (og kan så laves lidt i forvejen).
          Men altså uanset hvad, den smager bare så godt 😊
          God fornøjelse – og påske!
          Kh Bodil

  2. Et tip til at trække bagepapiret af, hvis det sidder fast: læg en våd klud på bagepapiret 15 sekunder, så giver det slip på marengsbunden.
    Og ja, den smager fantastisk 😋

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.