Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Ris á l'amande af kold risengrødNår vi siger jul, siger vi også ris á l’amande. Og den skal laves på god gammeldags vis af kold risengrød. Jeg snyder godt nok en lille smule og putter vanilje i risengrøden med det samme, så den virkelig smager af noget.

Eva mener, at hver mundfuld ris á l’amande er som at skrabe et felt i skrabekalenderen. (Og man kan jo håbe på gevinst). Men jeg synes nu, ris á l’amande smager bedre :-)

Opskrift på ris á l’amande af kold risengrød

Portionen rækker til 6 personer.

1 l sødmælk
125 g grødris
1 stang vanilje, flækket og kornene skrabet ud
1-2 spsk sukker
50 g smuttede, snittede mandler – gem en hel eller 2 …
3 dl piskefløde

Tilbehør:
Kirsebærsauce – købes. Smag gerne til med en god portvin eller sherry.

Og mandelgave :-)

Sådan:

Bring mælken i kog, og drys risene i. Jeg bruger altid mikroovnen, hvor risengrøden ikke brænder på. Tilsæt vaniljen (det hele, inkl. stangen), og lad det simre ca. 3 kvarter. Det gør ikke noget, grøden er ret blød. Den stivner en del, mens den køler af.

Hvis du allerede har kogt risengrøden, kan du tilsætte vaniljepulver eller vaniljestang til den kolde risengrød. Der skal bare lidt mere til.

Tilsæt nu sukkeret, sæt grøden køligt, og rør lidt i den nu og da. Mandlerne giver du et opkog i vand, lad dem koge 1/2 – 1 minut, hæld kogevandet fra og hæld koldt vand over. Nu kan du smutte og snitte. HUSK at gemme én hel, og snit ikke for fint. Der må gerne være nogen, der snyder lidt.

Før servering skal du i gang igen: Rør de snittede mandler i grøden, og gem evt. lidt til at drysse ovenpå. Hvis grøden er blevet helt bom-stiv, kan du bløde den op med lidt frisk mælk. Pisk så fløden ikke alt for stiv og vend den i også (‘vend’ betyder at ‘rør blidt, gerne med en dejskraber’, så du bevarer den luftige konsistens). Op i en pæn skål, og voilá, så var det heller ikke sværere.

Kirsebærsaucen skal bare lunes i en gryde og smages til.

Glædelig jul!

 

Måske også noget for dig?

En kommentar til Ris á l’amande af kold risengrød

  1. Wow, der må vi give Eva ret. Vi kunne ikke have formuleret det bedre selv! Hvorfor er der så længe til jul?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *