Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Rabarber crumble - med ingefær og appelsinRabarber-crumble er en klassiker, vi vender tilbage til igen og igen. Det er der mange grunde til. Ikke bare, at den – lige som alle andre crumbles – har den lækre kombination af blødt og sprødt. Og at den er hurtig og nem. Det geniale er den lidt overraskende kombination af rabarber med ingefær og appelsin. Det stod der vist ikke noget om i min mors kogebøger.

Men heldigvis havde jeg en meget kreativ kok på arbejde, og hun fik lært mig rigtig meget om utraditionelle kombinationer – og smag i det hele taget. Tak Karin.

Eneste ulempe er, at Karins rabarber-crumble forsvinder alt for hurtigt. Til gengæld sidder den ret godt fast på sidebenene.

Opskrift på rabarber-crumble med ingefær og appelsin

Du skal bruge:

Smuldredej til din crumble:

100 g smør
150 g (2,5 dl) mel – eller 3 dl blanding af mel, gryn, müsli og hakkede mandler.
1/2 dl sukker

Frugtfyld:
1/2 kg rabarber (bland gerne lidt hindbær eller ribs i)
1 dl sukker
saft og reven skal af en økologisk appelsin

lidt frisk reven ingefær (fx et stykke på 3-4 cm)

Sådan gør du:

  1. Ælt dejen sammen i hånden. Den skal smuldre.
  2. Skær rabarber i små stykker og fordel frugtfyldet med saft, skal, ingefær og sukker i bunden af et ildfast fad, fx et tærtefad.
  3. Smuldr dejen over.
  4. Bag den ca. 40 minutter ved 170 grader i varmluft, 200° i over/undervarmeovn.
  5. Server flødeskum eller vaniljeis til. Eller en mix af flødeskum, fed græsk yoghurt og lidt vaniljesukker. Mums.

Tip:

Nu hedder den rabarber-crumble, men du kan sagtens bruge anden syrlig frugt. Se, hvad der er i sæson. Eller hvad du har i haven eller i fryseren. Eller hvad de har i Netto. Det går også fint.

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Rabarber-crumble – verdens bedste med ingefær og appelsin

  1. Den bliver vi ved med at vende tilbage til. Har man ikke nogen øko appelsiner, bliver den også fantastisk – lidt skarpere – med citron. Og i deg hele taget kan man variere efter hvad man har i køkkenet og hvad man har lyst til. Den er god hver gang :-)

    1. So true. Og for mig er der altid den ekstra glæde ved den, at jeg kan sende Karin en varm tanke :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *