Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Pandekager med ølPandekager med øl – hvorfor det? Jo, øl gør den lille forskel, at det er nemmere at få fine, tynde, sprøde kanter. Opskriften er en god gammel familieopskrift, men den har fået en enkelt mere nutidig twist. En af vores barnepiger fandt på at putte lidt kanel i dejen også. Og det kan vi godt li’. Du kan prøve med kardemomme i stedet. Så smager de lidt af æbleskiver.

Pandekager har ellers sin helt egen historie i min familie. Jeg har nemlig altid bagt pandekager, når vi var på ferie, og måske tog det lidt overhånd. I hvert fald fik jeg tilnavnet ‘Mor Klump’ på en af rejserne …

Jeg elsker tynde og fine pandekager, der ikke mætter alt for meget i sig selv, for så kan man jo spise flere. Og som min mor sagde: Hvis pandekagedejen er for tyk, bliver pandekagerne det også.

Opskriften rækker til en familie på 4 – og det er selvfølgelig nogen gange løgn. For man kan aldrig vide, hvor mange pandekager folk spiser …

Opskrift på pandekager med øl – og tynde, sprøde kanter

Du skal bruge:

350 g mel
1/2 tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk kanel
3,5 + 3,5 dl mælk

4 æg

125 g smeltet smør
+ ekstra smør at stege i

1 dl øl

Sådan gør du:

  • Pisk mel, salt, sukker, kanel og 3,5 dl mælk sammen i hånden.
  • Pisk æggene i (også i hånden)
  • Tilsæt det smeltede smør
  • Pisk mælk og øl i, lidt ad gangen. Evt. mere mælk. Resten af øllen kan du hælde i halsen, evt. en anden persons hals, hvis du selv er under 18 :-)

Steg i smør – det smager bedst!

Tip om fyld:
Pandekagerne er fantastiske med for eksempel:
  • Rom og farin
  • Vaniljeis og solbærsyltetøj
  • Banan og friske bær
  • Flydende honning
  • Og sikkert mange andre ting …

 

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *