Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Blommekage med friske eller frosne blommer

ud af dem. Derfor har jeg jeg også straks pakket nogle poser til vinterens kagesult.

Brug blommekagen som dessert – for eksempel efter suppe eller fisk. Eller bare som en fremragende kage med frugt, når der skal noget sødt til kaffen.

Opskriften passer til en springform, stor tærteform eller tilsvarende. Og husk, bunden bliver mest sprød, hvis du bager i en metalform.

Nem blommekage med kanelHvad skal der til en nem blommekage?

Kagen er rigtig god med enten flødeskum, creme fraiche, vaniljeis eller en blanding af græsk yoghurt, flødeskum og lidt vanillesukker.

NB! Har du mange blommer i haven, som min søster – så prøv også at bruge dem i det salte køkken. Fx i denne blommesalsa, der går rigtig godt til hvid fisk.

Gem

Gem

Gem

Opskrift på nem blommekage med kanel

Desserter og kager

Rækker til: 8-12

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 50 minutter

Du skal bruge:

  • 150 g smør (blødt, stuetemperatur)
  • 150 g sukker (jeg bruger altid råsukker)
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 150 g mel (jeg brugte fuldkornsmel - du kan også bruge fuldkornsspelt eller grahamsmel – giver lidt mere bid end hvid hvede)
  • 1 tsk bagepulver
  • 500 g udstenede blommer (de danske er de bedste, men alle blommer kan bruges)
  • 1 spsk kanel
  • 50 g mandler
  • tesukker

Sådan gør du:

  1. Start med at finde æg og smør frem, og lad det lune sig på køkkenbordet - gerne nogle timer.
  2. Hak mandlerne groft.
  3. Tænd ovnen på 150° varmluft.
  4. Smør din form med smør (eller læg bagepapir i bunden – eller brug en silikoneform). Portionen passer til en springform eller tilsvarende. Helst af metal, så bunden bliver sprød.
  5. Hurtig kagedej - sådan: Pisk sukker og smør godt sammen. Tilsæt æg, mel og bagepulver, og pisk igen, ikke for længe. Kun lige til dejen er jævn.
  6. Smør godt halvdelen af dejen ud i formen. Fordel også godt halvdelen af blommerne over, og drys med kanel. Den sidste del af dejen skal øverst – den kan ikke dække helt, men det kommer den til, når kagen bliver bagt. Placer de sidste blommer lidt pænt ovenpå, drys med de hakkede mandler og drys med sukkeret til sidst.
  7. Sæt kagen i ovnen, og bag den ca. 50 minutter. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt (der må ikke følge dej med op, når du stikker i den.
  8. Lad den vente en halv times tid eller lidt mere, før du skærer den. Så er den stadig lun, og den er nemmere at skære.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.