Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Oprindeligt er opskriften Mariannes fænomenale blommetærte, men her blev det små mandeltærter i mine elskede muffinforme og lidt alternativ frugt. Få lige den mandeltærte, du helst vil.

Opskrift på mandeltærter med abrikos, rabarber og hindbær

Til ca. 16 muffin-størrelse tærter tager du:

125 g smør, stuetemperatur
125 g sukker
1 stang vanille (altså – kornene, eller 1 tsk vaniljepulver – ikke -sukker)
175 g mel
1 tsk bagepulver
100 g hakkede mandler
1 æg

Fyld fx abrikosbåde, rabarberstykker, hindbær eller altså blommer. Det skal være noget frugt, der har karakter.
Ca. 2 spsk sukker til at drysse ovenpå.
Til blommerne kan du også drysse med 1 spsk kanel.

Sådan:
Rør først smør og sukker sammen, og tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Pres så dejen ud, enten i en stor smurt tærteform eller  i små muffinforme. Fordel frugten ovenpå og drys med sukker.

Bag ved 170 grader
Stor tærte: 1 time
Små muffins: Ca. 1/2 time. De må gerne tage farve i kanten.

Servér lune eller kolde med  flødeskum, creme fraiche eller min favorit: Lige dele flødeskum og græsk yoghurt, smagt til med vanille.

Mums, tak Marianne!

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *