Jeg ved ikke, hvad æg skal i koldskål, når man bare kan lave koldskål med tykmælk. Tykmælken gør det samme for konsistensen som æggene – koldskålen bliver tyk og cremet, og det går så let som næsten ingenting.
Så mit bedste tip er: Lav en god stor portion.
Tak til min kære søster, som vist præsenterede idéen for længe siden.
Opskrift på koldskål med tykmælk
Du skal bruge
1 øko citron
2 spsk råsukker
1/2 tsk vanillesukker
1/2 liter tykmælk
1 liter kærnemælk
Husk også tilbehør – fx frugt, kammerjunkere eller børnefavoritten ristede havregryn.
Således:
Riv skallen af citronen fint og pres saften. Bland så det hele i en god stor skål og rør rundt, til sukkeret ikke længere knaser.
Vupti – klar!
Og den smager altså også godt til morgenmad med frisk frugt eller bare med havregryn, müsli, speltflakes eller hvad du nu har af den slags morgenmadskrymmel.
Dejlig ret – har købt kærnemælk og citroner :-)
Jeg plejer at give den en tur med stavblenderen, så skummer den lidt, ligesom når der er æg i, og eventuelle klumper i tykmælken forsvinder.