Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Kanelsnegle de luxeKanelsnegle er en af de ting, der kan hive mig ind i 7eleven, bare jeg ser skiltet. Så indrømmet – jeg har en svaghed for dem. Derfor er det selvfølgelig ikke nok med én opskrift på kanelsnegle. Denne her er nummer to, de er super bløde og lækre, godt snaskede og inspireret af Det søde liv på DR. Dog i min egen knap så fede version. Og nej, det bliver de ikke sunde af :-)

Til gengæld har de fået et ordentligt skud kanel i selskab med både ingefær, kardemomme og vanilje. Dét smager godt. Prøv selv.

Opskrift på kanelsnegle de luxe med ekstra krydderi

Til ca. 30 stk. tager du:

Dej:
100 g smør, blidt smeltet
3 dl mælk
20 g gær (hvis du har travlt, tager du 50 g)
4 æg
1 tsk vanillepulver (ikke -sukker) – eller korn fra en vanillestang
1 spsk kanel
1 spsk kardemomme
1 spsk std. ingefær (eller 5 cm frisk, revet)
50 g sukker
1,5 tsk salt
Mel – tja, jeg målte ikke af, men start med 400 g og ælt mere i, til dejen er blød og smidig. Hellere lidt for blød end lidt for stiv.

Remonce:
150 g blødt smør
125 g farin
2 spsk kanel

Sådan
Smelt smørret blidt, og tilsæt mælk og smuldret gær. Mål alle de tørre ingredienser af i en stor skål, tilsæt de våde, og ælt dejen sammen. Stil den nu koldt (hvis du vil langtidshæve med lidt gær), og lad den hæve til dobbelt størrelse. Gerne 3-5 timer. Hvis du bruger 50 g gær, skal dejen hæve lunt en times tid.

Rør remoncen sammen.

Rul dejen ud til ca. 75 cm x 30 cm.
Smør remoncen på, rul sammen og skær i skiver, ca. 35 stk.
Sæt sneglene på plader med bagepapir, og lad dem efterhæve, mens du tænder ovnen og venter på, den bliver varm.

Trick: Fold en lille snip af dejen ind under sneglen, når du sætter den på bagepapiret. Så folder den sig ikke ud, når den bliver bagt.

Fold snippen ind, og sæt sneglen på den, når den bliver bagt. Så folder sneglen ikke ud igen.

Varmluftovn: 180°
Over/undervarme: 220°
Bag sneglene, til de er lysebrune. 10-15 minutter.

Når de er kølet lidt af …
Pynt med romglasur (rom + flormelis). Det smager himmelsk!

Tip:
Du kan sagtens fryse kanelsneglene ned, bare uden glasuren …

 

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *