Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Luksus kanelsnegle med ekstra krydderi

Luksus kanelsnegle er en opskrift, jeg fik ideen til fra en serie, der var på DR for mange år siden – Det søde liv. Det er kanelsnegle med ekstra skud krydderi i dejen, men deres store mængder smør tog jeg ikke med mig. Så her får du en god mellemting – de smager virkelig af noget, og de er på ingen måde sunde, men snaskede, svampede, bløde, lækre …

Luksuskanelsnegle – de bedste kanelsnegle!

Oprindeligt har jeg arvet min opskrift på kanelsnegle fra min mor, og hun elskede at eksperimentere. Det har jeg også arvet. Så jeg har både overtaget nogle af hendes improvisationer og lavet mine egne.

Først min mors:

  • Hvis du er til fuldkornsmel, så prøv at skifte lidt af melet til groft mel. Nu skal man nok ikke tro, at fuldkornsmel gør kanelsnegle sunde, men det giver et andet bid. Du kan jo prøve.
  • Glasuren. I min mors køkken blev glasur ofte til romglasur. I mit køkken gør det næsten altid. Prøv!

Og så mine:

  • Krydderier. Jeg elsker kanel, og jeg elsker kanelsnegle endnu højere, når de også får kardemomme og ingefær.
  • Lav kanelsnegle i form. Enten små i muffinforme eller store i bradepande, så du får en kanelsneglekage. Når du bager dem i forme, bliver de endnu mere snaskede, for der går ikke et gram snask til spilde.

Men altså – bag dine kanelsnegle i muffinforme eller i bradepande (eller springform) – eller bare på en plade. De er altid et hit, lige fra morgenmad og brunch til kaffetid og aftensnack.

Min bradepande er 22 * 33 cm, og den passer til portionen, hvis du laver 12 gode store kanelsnegle (3 * 4 stk. i bradepanden).

Hvis du laver dem i muffinforme, vil jeg anbefale, at du laver dem meget mindre. Jeg fik 32 små af portionen.

Luksus kanelsnegle med ekstra krydderi

Du kan fryse luksus kanelsnegle i 3-4 måneder

Hvis I ikke får spist alle sneglene den dag, de er bagt, kan du fryse dem ned. Bare vent med at give dem glasur, til de tager dem op af fryseren igen. Gærbrød med fedtstof holder sig fint 3-4 måneder ved -18 grader.

Tip: En god ide at skrive dato på posen.

Hvordan skal jeg så tø dem op igen?

Opvarmning af kanelsnegle går lynhurtigt. Hvis de kommer direkte fra fryseren:

I ovnen: Varm dem op forsigtigt ved max 150 grader i ca. 5 minutter, så smager de helt friskbagte.

I mikroovnen: 30 sekunder ved fuld effekt pr. kanelsnegl.

G

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Luksus kanelsnegle med ekstra krydderi

Desserter og kager, Morgenmad og brunch

Rækker til: 12 store eller 32 små

Forberedelse: 10-16 timer

Tilberedning: 12-15 minutter

Til dejen skal du bruge:

  • 10 g gær (hvis du har travlt, tager du 50 g) + 1 spsk vand

  • 3 dl mælk

  • 2 æg

  • 1 tsk vanillepulver (ikke -sukker) – eller korn fra en vanillestang

  • 1 spsk kanel

  • 1 spsk kardemomme

  • 1 spsk std. ingefær

  • 50 g sukker

  • 8 g salt (ca. 1 tsk fint salt)

  • 525 g hvedemel

  • 100 g smør

Til remoncen skal du bruge:

  • 225 g blødt smør

  • 225 g farin

  • 3 spsk kanel

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vandet, og rør dejen sammen på maskine – uden smørret i første omgang. Ælt til dejen er helt jævn og lidt tung i det.

  2. Skær smørret i tern, og tilsæt det. Rør igen til dejen er helt jævn, og til den slipper skålen – nu er den også blødere. Sæt den til at hæve en times tid ved stuetemperatur.

  3. Rør remoncen sammen.

  4. I bradepande: Rul dejen ud til ca. 50 cm x 36 cm. Smør remoncen på helt ud til kanten, og rul dejen sammen, så du får en rulle, der er 36 cm lang. Skær den i 12 skiver på 3 cm – nemmest med en brødkniv, så du ikke maser rullen for meget.

    Beklæd bradepanden med bagepapir. Placer sneglene i bradepanden 3 * 4 stk.

  5. I muffinforme: Rul dejen ud til ca. 75 cm x 30 cm. Smør remoncen på helt ud til kanten, og rul dejen sammen, så du får en rulle, der er ca. 80 cm lang. Skær den i skiver på ca. 2,5 cm – nemmest med en brødkniv, så du ikke maser rullen for meget.

    Smør muffinformene, og placer sneglene i dem.

  6. Dæk med plastfolie eller put formene i en pose, og sæt den i køleskabet 8-15 timer.

  7. Efter koldhævning: Tag sneglene ud af køleskabet, og lad dem vågne på køkkenbordet en times tid.

  8. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Sæt evt. en ekstra plade ind. Sæt sneglene ind, når ovnen er helt varm, og hæld en halv dl vand i den ekstra plade – så bliver sneglene ekstra luftige. Giv sneglene 12-15 minutter.

  9. Lad sneglene køle af på en bagerist.

  10. Rør en god tyk glasur af rom og flormelis, og fordel den over sneglene. Klar …!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Luksus kanelsnegle – den hurtige version

Bager du med 50 g gær, laver du dejen på samme måde – men:

  • Når du har skåret rullen op til snegle, kan du vælge at sætte sneglene på bagepapir på en plade. Tip: Fold den lille yderste snip af dejen ind under sneglen, når du sætter den på bagepapiret. Så folder den sig ikke ud, når den bliver bagt.
  • Lad sneglene efterhæve en halv times tid, og tænd så ovnen på 200 grader varmluft . Sæt sneglene ind, når ovnen er helt varm.
  • Bag sneglene 12-15 minutter.

Kanelsnegle er mit svage punkt …

Kanelsnegle er en af de ting, der kan hive mig ind i 7eleven, bare jeg ser skiltet. Og det er altså ikke fordi, kanelsneglene i 7eleven er noget særligt, men bare tanken om duften …! Og jo, jeg er også en af dem, der absolut skal have en kanelgiffel i Ikea … Indrømmet – jeg har en svaghed for bagværk med kanel.

Andre lækre opskrifter med kanel

Er du lige så vild med kanel som mig, så prøv også:

 

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Luksus kanelsnegle med ekstra krydderi

  1. Jeg tog en flok snegle med på arbejde, og det vakte udelt begejstring. “Det er nok den bedste kanelsnegl, jeg nogensinde har smagt”, som en kollega sagde. Alligevel vil jeg overveje at bruge lidt mindre ingefær næste gang, den smagte meget igennem, men den var også meget frisk og stærk. Måske ville lidt nelliker gøre sig godt i stedet?
    OBS til alle, der tvivler det mindste: Romglasuren er et kæmpe hit. Prøv det!

  2. Tusind tak for dejlig kommentar, Bente! Og for ideer til flere krydderieksperimenter 👍 Både ingefær og nelliker kan være ret dominerende, det ved vi fra julebagningen. Men også magiske, så absolut en test værd. Tak! Kh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.