Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Kammerjunkere til koldskålVil du gerne have kammerjunkere til koldskål, ved du sikkert, at dem i Netto er billige, nemme og kedelige. Det gælder for øvrigt også stort set alle de kammerjunkere, jeg har prøvet at købe. Da jeg prøvede at købe dem hos bageren i føtex, blev det kun værre. De var alt for søde.

Så det kan jo være, du får lyst til at prøve selv. I så fald er opskriften lige her. Langt bedre – og altså lidt mere bøvlede end bare at pille dem ned af hylden i supermarkedet.

Opskrift på kammerjunkere til koldskål

Du skal bruge

500 g mel
100 g grahamsmel
125 g sukker
3 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
4 tsk vanillesukker
1/2 tsk salt
200 g smør
2 dl kærnemælk (eller mælk med 2 spsk citronsaft. Jo federe mælk, jo lækrere kammerjunkere. Prøv fx fløde, uh)

Sådan gør du:

Bland alle de tørre ingredienser på køkkenbordet. Hak smørret i og smuldr det, til det ligner revet ost. Lav så en fordybning i bunken og hæld mælken heri. Bland forsigtigt og ælt, til det hænger sammen. Hvis det bliver for tørt, tilsæt lidt vand.

Tænd så ovnen på 175° og find bageplader frem med bagepapir.

Rul dejen ud i tykkelse med en herretommelfinger. Skær dem i 2,5 cm lange stykker og sæt dem på bagepapiret (de skal stå op). Tryk dem evt. lidt ned. Der kan være ca. 40 på en plade.

Bag dem ca. 12 minutter, til de har fået lidt farve. Tag dem ud, lad dem køle lidt af og flæk dem. Læg dem tilbage på bagepapiret. Skru så op på 200° og rist dem i ovnen, til de er lysebrune. 5-10 minutter.

Du kan også bage dem i biscottifacon – se fx Jyttes kardemommebrød.

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *