Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Honningkage-muffinsBlød, sød honningkage, som min mor altid bagte den. Og min far elskede den. Honningkagen er ideel til te. Og kaffe. Og uden.

Du kan selvfølgelig bage kagen i en bradepande, flække den og smøre orangemarmelade eller en orange-smørcreme ind mellem lagene. Du kan også overtrække med chokolade. Så minder den om de honningsnitter, man køber i pakker. Bare meget bedre.

Mere om det nedenfor – men først opskriften på selve kagen.

Opskrift på honningkage – nu som muffins

300 g honning eller sirup
200 g farin
120 g smør
1 dl orangemarmelade
3 3/4 dl kærnemælk eller yoghurt naturel
2 æg
750 g mel
1,5 tsk natron
1 tsk std nelliker
2 tsk kanel
2 tsk ingefærpulver eller en reven knold ingefær, ca. 15 g

Du skal også bruge:
Silikone muffinforme ca. 30 stk. eller bradepande foret med bagepapir

Sådan:
Smelt honning, farin, smør og marmelade i en gryde ved svag varme. Tag gryden af og pisk kærnemælk og æg i. Pisk til sidst mel og krydderier i. Pisk i hånden, til melklumperne er væk.

Tænd ovnen, og hæld dejen i form(e).

Muffins: Varmluft 140° ca. 20 minutter
Bradepande: Varmluft 140° ca. 45 minutter.

Test, at kagerne er gennembagte, fx med en strikkepind (old school), en tandstik eller en gaffel.

Honningkagerne er rigtig gode at fryse ned og endnu bedre at tø op igen :-)

Tip:
Du kan også lave honning-lag-kage. Bag en del af dejen i en lagkageform, ca. 45 minutter. Køl den af, del den i 3 lag og smør denne skønne creme mellem lagene:
100 g flormelis
100 g smør
50 g flødeost
revet skal og saft af en øko appelsin
1 pasteuriseret æggeblomme.
Hæld smeltet mørk chokolade over kagen og pynt med smuttede mandler.


Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *