Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Honninghjerter opskriftBrosten og honninghjerter har stået på min julebageliste altid. Altid. Bløde honninghjerter smager virkelig af jul – og vi elsker at lege med kulørt glasur. Brosten er en nær slægtning – samme dej, men bare runde kager, som vi dypper i romglasur. Yes. Ikke så kunstnerisk, men det smager om muligt endnu bedre.

Brosten og honninghjerter har desuden den fordel, at de stadig smager godt i februar. Eller marts. Bare dyp i lidt te eller kaffe. Mmm.

Du kan bruge nøjagtig samme dej til brosten og honninghjerter.

Brosten opskriftHvis det skal være helt rigtigt, skal du sætte lidt tid af til projektet. Men altså, alt med måde. Du kan også lave dej om morgenen, bage sidst på dagen og pynte inden sengetid. Honninghjerterne bliver bare først bløde, når de har ligget i køleskabet, helst nogle dage.

Min officielle anbefaling er:

Dag 1: Lav dejen. Lad den hvile køligt til dagen efter.

Dag 2: Tag dejen ind på køkkenbordet et par timer før, du vil bage. Bag honninghjerterne – eller brostenene – eller begge dele.

Dag 3-6: Lad dem ligge i køleskabet i en skål med et fugtigt klæde over. Så bliver de skønne og bløde.

Dag 6/7: Giv honninghjerterne chokoladeovertræk – og pynt dem med konditorglasur. Giv brostenene romglasur.

Opskrift er selvfølgelig min mors.

Brosten opskrift

Gem

Opskrift på brosten og honninghjerter

Desserter og kager

Forberedelse: 15 minutter + hviledag

Tilberedning: 15-20 minutter + hviletid

Du skal bruge:

  • 150 g sirup/honning
  • 150 g farin
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 500 g mel
  • 1 tsk std nelliker
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • reven skal af to citroner
  • 1 dl orangemarmelade

Overtræk og pynt til honninghjerterne:

  • En god mørk chokolade, fx Valhrona
  • 2 æggehvider
  • flormelis
  • et par dråber citronsaft eller eddike

Overtræk til brosten

  • mørk rom
  • flormelis

Sådan gør du:

  1. Dag 1: Smelt sirup, farin og smør i en god stor gryde ved lav varme. Rør rundt undervejs. Tag gryden af varmen og rør de øvrige ingredienser i. Lad dejen stå køligt, helst nogle timer (og gerne til i morgen eller i overmorgen …)
  2. Dag 2: Nu kan du enten lave honninghjerter eller brosten. Til honninghjerter skal dejen rulles ud i ca. 1 cm tykkelse, og du skærer hjerter ud. Til brosten ruller du kugler på størrelse med en 2-krone. Læg dem på bagepapir, og bag dem ved 160° i 15-20 minutter. Honninghjerterne måske lidt længere, hold øje.
  3. Lad nu honninghjerterne og brostenene hvile nogle dage i køleskabet. Så bliver de bløde og lækre.

Pynt honninghjerterne

  1. Overtræk honninghjerterne med god, mørk chokolade.
  2. Pisk konditorglasur: Pisk hviderne med flormelis, og bliv ved med at tilsætte flormelis, til glasuren kan 'stå selv' - altså holde faconen, når du tager piskerisene op. Tilsæt så et par dråber citronsaft eller eddike - så bliver glasuren blank, når den tørrer. Du kan også tilsætte frugtfarve.
  3. Pynt honninghjerterne. Du kan enten lave kræmmerhuse af madpapir eller bruge fryseposer. I begge tilfælde: Klip kun et fint lille hul, så du kan tegne med glasuren.

Pynt brostenene

  1. Rør en god tyk romglasur, og dyp brostenene i den i en skål. Stil dem til tørre på bagepapir. Opbevar dem i en lufttæt dåse, praktisk med madpapir mellem lagene, så de ikke klistrer sammen.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.