Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Fastelavnsboller med marcipan-remonceI min familie går fastelavnsboller med marcipan under tilnavnet ‘verdens bedste’, og de er også stadig min favorit. Sikkert fordi en fed, sød gærbolle med snasket marcipanremonce i midten bare er toppen af nydelse. Især når den er lidt lun.

Af hensyn til mine rosin-, sukat- og cocktailbærforskrækkede unger har jeg dog fjernet den slags uhyrligheder fra dejen.

Så here goes:

Fastelavnsboller med marcipan-remonce

Du skal bruge – til 20 stk.:

Dej:
500 g mel (ca. 8,5 dl)
1/2 tsk salt
50 g sukker (ca. 1/2 dl)
250 g blødt smør
2,5 dl mælk
1 pk gær
(og man kan også tilsætte rosiner, sukat og cocktailbær i tern)

Fyld:
65 g sukker
65 g marcipan (revet)
65 g blødt smør

Og:
1 æg
10 mandler
lidt perlesukker/råsukker

Sådan:
Til dejen – hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret heri, til det ligner revet ost.  Opløs gæren i en sjat af mælken, lav en fordybning i melet og hæld mælk og gærblanding herned. Bland så forsigtigt det hele sammen og ælt dejen blank. Lad den hvile, mens du laver fyldet.

Put de 3 ingredienser i en skål og pisk med håndmixeren, til massen er jævn.

Del så dejen i 20 lige store stykker, og rul dem til boller. Lav en fordybning i hver bolle, put en skefuld fyld i, og luk bollen til. Se billederne.

Lad dem hæve en lille times tid. Tænd ovnen, pensl bollerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker (i den rækkefølge).

Bag dem ved 200° (ovnen skal være varm, når du sætter ind) – 12-15 minutter. Hold øje.

Fastelavnsboller med marcipan
Rul først dejen til 20 små boller.
Fastelavnsboller med marcipan
Pres en lille fordybning i hver bolle, og put en lille spiseske marcipanremonce i hullet.
Fastelavnsboller med marcipan
Klem bollen sammen om remoncen. Bollen åbner sig lidt under bagningen, og det er meningen.

 

Gem

Måske også noget for dig?

En kommentar til Fastelavnsboller med marcipan – verdens bedste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *