Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Engelske ginger snaps - småkager med ingefærI England kan man købe ginger snaps, som jeg elsker. Og så slog det mig, at det var da lige præcis dem, min mor bagte i lange baner da jeg var barn.

De er nemme og smager lidt af jul. Men det har altså aldrig afholdt os fra at spise dem på alle mulige andre årstider.

Det ekstra gode ved ingefærsmåkagerne er, at de er gode at dyppe i te. Og sikkert også kaffe.

De holder sig sprøde rigtig længe – med mindre man spiser dem. Bare husk at opbevare dem i en lufttæt dåse.

Opskrift på engelske ginger snaps med ingefær

Ca. 55 stk.

210 g mel
125 g farin
40 g tesukker (perlesukker)
2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt nelliker
1/2 tsk natron
75 g smør
1 æg
10 g gær opløst i 1,5 spsk vand

Sådan gør du:

  1. Gør bageplader klar med bagepapir. Der bliver 2 plader.
  2. Ælt dejen på bordet: Lav først en bunke af de tørre ingredienser.
  3. Hak smørret i. Smuldr så smørret, til klumperne er væk, og lav en fordybning midt i det hele.
  4. Slå æggene ud her og bland gæropløsningen i. Bland så først forsigtigt, så æggeblandingen ikke løber ud, og ælt dejen godt igennem. Hvis den er for tør, kan du tilsætte lidt vand. Pludselig samler den sig.
  5. Del dejen op i 3 ca. lige store stykker.
  6. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  7. Rul dejstykkerne ud til stænger på tykkelse med et almindeligt stearinlys, og skær dem i 2 cm tykke skiver.
  8. Sæt stykkerne på bagepapir, så de står på skærefladen (der kan være ca. 30 på en plade). Giv dem et lille dup midt i med en finger.
  9. Bag dem ca. 16-20 minutter. De skal blive lidt mørkere, ellers bliver de bløde. Men – de er altid bløde, lige når du tager dem ud af ovnen, så det kan være lidt svært at vurdere første gang. Hvis de stadig er bløde i midten, når de er kolde, så giv dem lidt mere. Det kan man godt.

Og ellers – knas løs! Det er ikke noget tilfælde, man får dem i England, for der er noget med te og ingefær …

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *