Alt det gode i én dessert: Sprød mandelbund, syrlige rabarber og sød, blød marengs. Og rigtig fin at servere portionsanrettet.
Her bliver mindst 9 gode stykker:
Bund – fra Mariannes blommetærte:
125 g smør, stuetemperatur
125 g sukker
1 stang vanille (altså – kornene, eller 1 tsk vanillepulver – ikke -sukker)
175 g mel
1 tsk bagepulver
100 g hakkede mandler
1 æg
Fyld:
500 g rabarber, rensede og i 1-2 cm stykker
50 g sukker
2 spsk vand
1 tsk majsstivelse
Marengs:
3 æggehvider
175 g sukker
Sådan gør du:
Til bunden: Rør først smør og sukker sammen, og tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Pres så dejen ud, enten i en stor smurt tærteform eller i en firkantet form (jeg brugte min silikoneform, ca. 20 x 30 cm). Tænd ovnen på 170 grader varmluft, og bag bunden ca. 20 minutter, til den tager lidt farve.
Imens koger du rabarberne op med lidt vand, tilsætter sukker og rører rundt. Hvis kompotten er lidt vandet, kan du jævne med majsstivelse (rør det ud i lidt vand, tilsæt og kog op, mens du rører rundt. Når det koger, bliver det hurtigt tykt). Tag det af varmen, og lad det køle lidt af.
Når bunden er bagt, tager du den ud og lægger den på bagepapir på en bageplade. Pisk så hviderne til marengsen MEGET stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret, og pisk igen. Tilsæt nu resten af sukkeret, og vend det i.
Fordel nu rabarberkompotten på bunden, og dæk den med marengs. Skru ovnen ned til 150 grader, og bag kagen i 20-25 minutter, til den er lysebrun.
Lad den køle noget af, før du serverer – evt. portionsanrettet. Det ser ret godt ud :-)