Elsker du brownies? Elsker du kaffe? Jamen, så er opskriften på espresso brownies lige noget for dig. Tæt og propfuld af chokolade, smør og valnødder. En lækker intens topping af chokolade, smør og espresso. Kan det blive bedre? Næh.
Men!
Espresso brownies bliver bedst med god chokolade!
Inden du nu farer ned og køber den billigste chokolade i Netto, så styr dig lige et øjeblik: Hvor tit spiser du brownies? (Ok, selvom du har lyst, bliver det nok ikke så tit). Hvor mange stykker skal du nyyyde og smelte i munden sammen med kaffen? Og hvor mange løbeture skal der til, før de er væk fra hofterne? Allright, når det nu skal være, så gør dig selv den tjeneste og bag den bedste brownie med en ordentlig chokolade. Ikk?
Min egen yndlingschokolade er den fine belgiske fra Callebaut med 54,5 % kakaotørstof. Det er en genial all round chokolade, der smager virkelig dejligt i sig selv, og som er nem at arbejde med, når du bager. Også i fx chokoladescones, chokoladeboller eller småkager med chokolade. Når du bruger chokoladen i scones, boller og småkager, behøver du ikke hakke den først – du kører den bare direkte i dejen.
Du kan købe Callebauts chokoladeposer i to størrelser – ét kg (reklamelink) og 2,5 kg (også reklamelink). Måske lyder det af meget, men altså – sæt chokoladen køligt, så har du den længe. Og du løber ikke tør for god chokolade lige med det samme.
Sødt og salt kan noget sammen
Jeg har lavet min brownie utallige gange, men det er først nu, jeg har fundet på at kombinere med flagesalt. Det ikke bare pynter – det tilfører en overraskende ekstra dimension til den søde kage. Et lille drys på toppen – det gør hele forskellen.
Andre brownies, måske?
Elsker du brownies, får du måske også lyst til at prøve dem her: