Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Æblepie med brombær - en god dessert efter fiskJeg så et billede af en æblepie med brombær og fik sådan lyst til at forkæle nogen med den. Det blev så nu. Til min far, der synes, der skal dessert efter fisk. Jeg ved også, han elsker både brombær og æbler, så han var taknemmeligt publikum. Og så måtte jeg jo lave en opskrift.

Portionen her er til 6-8 personer alt efter sult …

Opskrift på æblepie med brombær

Du skal bruge:

Dej:

250 g mel (heraf gerne 100 g grahamsmel)
100 g flormelis
Korn fra en vaniljestang
Revet skal af en citron
140 g koldt smør
1 dl fløde (eller creme fraiche/fed yoghurt)
Rørsukker til at drysse ovenpå

Fyld:

8 syrlige æbler
300 g sukker
150 g brombær, gerne fra frost
2 spsk mel
saft af en stor appelsin
revet skal af 1 citron

Til servering:

2 dl fløde (piskes og blandes med …)
2 dl græsk yoghurt
½ tsk vaniljesukker

Du skal bruge et ildfast fad med diameter på ca. 24 cm og høje kanter. Eller flere mindre fade.

Sådan gør du:

  1. Dejen: Hæld mel, flormelis, vanilje og citronskal ud på bordet. Hak smørret i, og smuldr det med fingrene. (Hvis du har en køkkenmaskine, kan den gøre arbejdet). Saml dejen med fløden eller hvad du nu bruger. Pak dejen i plastfolie, og læg den på køl.
  2. Tænd nu ovnen på 170 grader (varmluft).
  3. Fyldet: Skræl æblerne, fjern kernehusene, og snit æblerne i både. Put dem i en god stor skål sammen med de øvrige ingredienser, og vend godt rundt.
  4. Hæld fyldet op i fadet. Rul så dejen ud i ca. 4 mm tykkelse, og læg den over fyldet som låg. Skær den overflødige dej fra. Pensl dejen med vand, og strø med et godt lag rørsukker. Prik et par huller i låget med en gaffel.
  5. Sæt din æblepie med brombær i ovnen i 30-35 minutter.
  6. Tag den ud, og prik igen i den med gaflen, så låget knækker nogle steder. Pres det delvist ned i fyldet.
  7. Sæt den i ovnen igen i 20-25 minutter, til den er gylden og sprød – og saften bobler godt.
  8. Lad den hvile mindst et kvarter, før du serverer med fløde/yoghurtblandingen.

Tip

Din æblepie med brombær kan sagtens fryses ned eller gemmes  på køl nogle dage. Lun den forsigtigt ved 140 grader, ikke for længe.

 

Gem

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *