Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Æblekage er mange ting, men denne her slår alle dem, jeg ellers har forsøgt. En bagt æblekage med en tydelig syrlighed fra æblerne, en virkelig lækker saftig krumme og endda en sprød skorpe med knas af mandler.

Brug dine hengemte æbler til æblekage

Æblekage har den store fordel, at æblerne ikke behøver være totalt sprøde og friske for at give en god kage. Faktisk er æblekagen en god kage mod madspild – eller skal vi sige æblespild. Hvis du har et æbletræ, der kaster æbler i haven, kan du også sagtens snitte dem i din æblekage.

Jeg foretrækker at bruge nogle gode syrlige æbler, og når jeg nu ikke har et æbletræ, bliver det supermarkedsæblerne: For eksempel Ingrid Marie, Elstar eller Cox Orange.

Bagt æblekage til dessert, til kaffe eller bare til lækkersult

Æblekagen er en svampet, syrlig kage, der er en god dessert efter en let middag – eller bare når der skal kage til. Den holder sig endda godt – og stadig med den fugtige krumme – i nogle dage.

Du får den i to udgaver – en med rom-rosiner og en med kanel. Opskriften passer til en springform på ca. 24 cm eller tilsvarende.

Efterårskage – andre forslag?

Hvis du er vild med efterårets frugter i kage og dessert, kan du også tjekke:

Gem

Gem

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Bagt æblekage med rosiner i rom

Desserter og kager

Rækker til: 8

Forberedelse: 30 min.

Tilberedning: 50 min.

Du skal bruge:

  • 200 g smør (stuetemperatur)

  • 100 g sukker

  • 100 g farin

  • 3 æg (stuetemperatur)

  • 200 g hvede eller speltmel (evt. med fuldkorn – giver lidt mere bid)

  • 1,25 tsk bagepulver

  • 2+2 store syrlige æbler

  • … enten 100 g rosiner udblødt i 3 spsk rom

  • … eller 1 tsk kanel

Til drys:

  • 25 g mandler, ret fint hakkede

  • 2 spsk rørsukker

Server med fx:

  • Et drys flormelis

  • Flødeskum

  • Eller creme fraiche

  • Eller vaniljeis

  • Eller en blanding af græsk yoghurt, flødeskum og lidt vaniljesukker

Sådan gør du:

  1. Hvis du vil bruge rosiner i rom: Sæt dem til at trække aftenen før.

  2. Tag smør og æg ud af køleskabet, så de får stuetemperatur.

  3. Skyl æblerne, og hak mandlerne fint. Beklæd en springform med bagepapir.

  4. Pisk sukker, farin og smør luftigt. Imens: Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt så æg, mel og bagepulver i skålen, og rør kort, til dejen er jævn.

  5. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

  6. Fordel halvdelen af dejen i springformen. Snit halvdelen af æblerne i tynde både, og bred dem ud over dejen sammen med rosiner i rom eller kanel.

  7. Fordel den anden halvdel af dejen i klatter over æblerne, og bred den ud, så den hænger sammen. Snit så de to sidste æbler i tynde både, og sæt dem ned i dejen. Drys med mandlerne og med sukkeret til sidst.

  8. Sæt kagen i ovnen, og bag den 55-60 minutter. Du kan tjekke om den er færdig ved at stikke en gaffel eller en tandstikker i kagen. Hvis der ikke følger dej med op, er den klar. Lad æblekagen stå en halv times tid, før du skærer den. Så er den stadig lun, og den har sat sig lidt.

  9. Drys evt. med lidt flormelis, når du serverer.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Æblekage med rosiner i rom - sprød og saftig

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Bagt æblekage med rosiner i rom – sprød og saftig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.