Jeg ved godt, du får dem i nakken i føtex. Men hvis du bager varme hveder selv, har du også lyst til at få dem i munden! Og med denne her opskrift er det så nemt, at der nærmest ikke er nogen undskyldning …
Hvor mange varme hveder vil du ha’?
Jeg bager næsten altid den store portion, der giver 20 styks. Det er en hel plade eller bradepande fuld – og nok til at dele med naboen, dele ud på arbejde eller bare fryse ned til senere lækkersult :-)
Du kan selvfølgelig også bage en halv portion. Så passer det meget godt med 12 hveder, de bliver en smule mindre, og dem kan du sætte 3 x 4 i en mindre bradepande på ca. 20 x 30 cm.
Her kan du se den store portion – 4 x 5 styk med lidt groft mel i – før de blev bagt:

De færdige hveder
Vil du ha’ dem helt hvide eller med lidt groft mel i? De helt hvide hveder bliver naturligt nok lettest – men jeg kan godt li’ biddet i dem med grahamsmel. Her kan du se forskellen:

Har du god tid?
Hvis du er i god tid, kan du prøve mine koldhævede hveder, der skal sættes i gang aftenen før. Jeg brugte rent stenformalet mel og kun en lille smule gær – og alligevel blev de både flotte, lette og lækre.
Det var meget salt? Jeg tror kun jeg ville bruge 2½ tsk.
Alternativ metode: Smuldr smørret i melet og brug evt. lidt mindre mel. Så skal mælken bare lunes inden den røres med gæren. Der kan du nok også spare den ene pakke, jeg har skåret ned på det og klarer det fint med 100 g.
Tak for justeret gærmængde – den har jeg fluks skrevet ind med fuld tillid :-) Til gengæld er jeg for doven til at smuldre smørret. KH