Vil du bage nogle små flutes, der passer til to personer – eller synes du bare, små flutes er fine? Her får du en opskrift, der bliver til 4 små flutes, og du kan selvfølgelig selv bestemme, om der skal være havregryn udenpå – eller du bare vil bruge mel. Begge dele er fint, synes jeg.
Koldhævede små flutes med blød dej
Jeg har lavet disse flutes af en blød, langtidshævet dej, og derfor er de ikke formet og strammet op, som man ellers kunne gøre. I stedet får du nogle små, rustikke, snoede flutes, der har deres egen charme.
For at få dejen til at flot hæve op og give luftige flutes, skal du bruge mel med højt proteinindhold. Derfor bruger jeg manitoba – og efterhånden som du strækker og folder dejen, kan du mærke, hvordan dejen bliver elastisk. Det høje proteinindhold gør, at den kan være meget våd uden at flade ud, når du bager.
Når du vil forme en blød, koldhævet dej til flutes, er tricket er at vippe dejen forsigtigt ud på et mel- eller havregrynstrøet bord. Skær den op i 4 baner, og sno brødene et par gange. Brug fx din dejskraber til at løfte dem over på bagepapiret. Ind i en brandvarm ovn, gerne på et forvarmet bagestål (som fx dette) – og så skal de bare ha’ 13-15 minutter.
Dejen skal endelig ikke æltes, efter den har koldhævet!
Endelig kom der flutes på bloggen!
Tænk, dette er min første flutes-opskrift på bloggen, men det betyder altså ikke, at jeg aldrig bager flutes. Jeg former for det meste bare en bolledej til flutes, for eksempel denne her, og så er den ikke så meget længere. Det er dog vigtigt, synes jeg, at en dej til flutes kun er lavet på vand. Hvis der kommer fedtstof i dejen , fx fra mælk eller yoghurt, får man gode madbrød, men ikke knasende sprøde flutes.
Du ved sikkert allerede, hvad du vil spise dine flutes til. Men du får alligevel et par forslag:
Hej.
De ser gode ud. Men der står
Sådan gør du:
Bland vand, gryn og mel, og lad det hvile 1-1,5 time (autolyse).
Tilsæt havregryn, surdej/vand og gær opløst i vand (vent med saltet).
Her er skrevet gryn to gange, både i punkt 1 og 2?
Vh
Hej Anne-Marie, godt spottet. Det er fordi, jeg har rettet opskriften på et tidspunkt uden at være helt konsekvent. Det retter jeg med det samme. Tag gryn med under punkt 1 :-) Og god bagelyst! Kh Bodil