Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Sørens brød og bollerSøren er min onkel. Han har alle dage været familiens bedste brødbager, og for mange år siden fik jeg serveret et brandgodt brød med masser af kerner. Det blev en klassiker – som jeg nu har udviklet lidt på:

Opskrift på Sørens brød og boller

Fordej – står natten over:
10 g gær
2 dl vand
2 dl mel

Om morgenen laver du dejen klar og tilsætter:
1 liter vand
4 tsk salt
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl knækket rug eller solsikkekerner
1 dl durum mel
1 dl grahamsmel
Hvedemel – nok til dejen har en passende konsistens, der kan formes til de boller eller det brød, du vil ha’. Ikke for stiv, så får du boller som kanonkugler.

Lad dejen stå, gerne køligt, hele dagen.

Form nu dejen til brød eller boller.

Lad dem efterhæve mindst en time. Du kan pensle med æg, hvis du synes blanke brød og boller er finest.

Tænd ovnen på 220° ved varmluft. Sæt bollerne ind, når ovnen er helt varm.

Bag bollerne 10 – 15 minutter
Bag brødet 30 – 40 minutter

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *