Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Nemt sigtebrød med kærnemælkI min familie var der sigtebrød på bordet stort set hver eneste dag gennem utallige år. Den tradition har jeg ikke taget med mig, men en anden lidt tosset tradition har overlevet: Til jul spiser vi sigtebrød med smør og – guess what – brunkager! Det skal være min farmors originale brunkager, som virkelig smager kraftigt og ikke så sødt. Det er en himmels kombi. Tro mig.

Men nybagt sigtebrød er nu også herligt i sig selv.  Der bliver 4 små brød, der kan være på en plade i ovnen.

Jeg bagte dobbelt portion …

Opskrift på nemt sigtebrød med kærnemælk

Du skal bruge:

1/2 liter kærnemælk (du kan også bruge andre surmælksprodukter)
15
g gær
1,5 tsk  salt
ca. 600-700 g sigtemel

Sådan:

  1. Smuldr gæren ud i lidt af mælken, og rør den helt ud. Bland så det hele i en god stor skål. Lad det hæve, gerne køligt, i nogle timer. Er det koldt nok, kan dejen stå op til 10 timer.
  2. Form 4 små aflange brød og læg dem på bagepapir på pladerne. Lad dem efterhæve en times tid. Rids dem så – se billedet – og pensl med æg.
  3. Bag ved 180 °C i 20-30 minutter. Hold øje.
  4. Du kan også forme boller i samme facon. De skal kun bage 10-15 minutter.

OBS – jeg bruger noget groft økologisk sigtemel. Hvis du bruger almindeligt sigtemel, bliver brødene lidt finere i strukturen og hvidere i krummen.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *